Pozitivna snežna kontrola v Kranjski Gori

V Kranjski Gori so dobili zeleno luč za izvedbo 53. Pokala Vitranc. Snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze (FIS) je potrdila, da je snežna podlaga primerna.

Snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze (FIS) in v njenem imenu Raimund Berger si je danes ogledal tekmovalno progo v Podkorenu ter preskusil snežno podlago, ki so jo v preteklih dneh člani ASK izdatno utrdili z vodo. Po mnenju kontrole je snežna podlaga dobro pripravljena in bo zdržala tudi morebiten napovedan dvig temperatur ozračja.


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V Kranjski Gori pa se počasi postavljajo tudi že tribune za gledalce ter vsa ostala spremljevalna infrastruktura. Prihodi prvih tekmovalcev so predvideni za sredo, 5. marca, večina pa je svoj prihod najavila za četrtek, 6. marca. Dan kasneje je predviden uradni prosti trening, v soboto pa se bodo ob 9.30 začela prva tekma za Pokal Vitranc.

Vstopnice so še vedno v prodaji po znižanih cenah na www.eventim.si in vseh Petrolovih bencinskih servisih, kjer boste skupaj z vstopnico za Pokal Vitranc brezplačno prejeli Kavo na poti.

Leave a Comment