Praznik smučarskih skokov v zelenem srcu Ljubljane

V ljubljanskem Mostecu bo v četrtek in soboto, 2. in 4. junija, ponovno potekal tradicionalni festival Skoč’ v Mostec, ki ga ob začetku nove tekmovalne sezone prireja Smučarsko-skakalni klub Ilirija. V klubu z največ medaljami z letošnjih zimskih olimpijskih iger pripravljajo bogat program s tekaško preizkušnjo Rožnik trail v četrtek, 2. junija, in veliko skakalno revijo, na kateri se bo v soboto, 4. junija, pomerilo več kot dvesto smučarskih skakalk in skakalcev – od najmlajših »zmajčkov« do dvakratne olimpijske prvakinje Urše Bogataj, prideta pa tudi člana srebrne olimpijske ekipe Lovro Kos in Cene Prevc. Oba dni bo otrokom, ki bi želeli spoznati smučarske skoke, na voljo tudi mobilna skakalnica Mini Planica, na kateri bodo najmlajši lahko okusili čar tega lepega športa.


[foto: SSK Ilirija]

Festival Skoč’ v Mostec je, poleg Planice in Ljubnega, ena največjih in najstarejših skakalnih prireditev pri nas, praznik smučarskih skokov v zelenem srcu Ljubljane. Letos imamo v Smučarsko-skakalnem klubu Ilirija še posebej veliko razlogov za praznovanje, saj so Ilirjani Urša Bogataj, Špela Rogelj in Lovro Kos v pretekli zimski sezoni dosegli izjemne rezultate,” je pred dogodkom povedal Žiga Mandl, direktor SSK Ilirija, v katerem so izjemno ponosni tudi na mlade, nove generacije smučarskih skakalk in skakalcev – od najmlajših “zmajčkov” do tistih, ki že nabirajo prve odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih.

Prav vse starostne kategorije skakalk in skakalcev iz vse Slovenije, od cicibanov do članov, se bodo v soboto, 4. junija, pomerile na vseh petih skakalnicah v ljubljanskem skakalnem centru v Mostecu. Ob 9. uri bodo najprej na vrsti kadeti do 15 in 15 let ter mladinci v kategorijah do 16, do 18 in do 20 let ter mladinke v kategoriji do 20 let. Ob 11. uri bodo krila razprli dečki do 12 in do 13 let ter deklice do 13 let, ob 14. uri pa jim
bodo sledili najmlajši registrirani tekmovalci v kategorijah dečki do 10 in do 11 let ter deklice do 11 let. Ob 16. uri bo na vrsti animacijska prireditev za cicibane in cicibanke, ki si prve skakalne izkušnje pogumno nabirajo na 6- in 10-metrski skakalnici.


[foto: SSK Ilirija]

Pozno popoldne pa bo namenjeno vrhuncu dogajanja, tekmovanju članic in članov v mešanih parih na 60-metrski napravi, ki ga bodo sestavljale tri serije na izločanje in finale. Začetek prve serije je predviden ob 18. uri, finale pa ob 19.30 uri.

Ker dobrih smučarskih skokov ni brez dobre telesne pripravljenosti, bodo v SSK Ilirija v četrtek, 2. junija, pripravili tudi rekreativno tekaško prireditev Rožnik trail, ko bo po poteh Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib potekal tekaški preizkus na pet kilometrski razdalji. Ljubitelji rekreacije v naravi se za sodelovanje lahko prijavijo na spletni strani sskilirija.com.


[foto: SSK Ilirija]

Na festivalu Skoč’ v Mostec se bodo s smučarskimi skoki na mobilni skakalnici Mini Planica lahko spoznali tudi najmlajši ljubitelji tega športa, morebitni novi zmajčki in zmajčice. Skakalnica, ki meri tri metre, jim bo na voljo v četrtek, 2. junija, od 16. ure dalje in v soboto, 4. junija, od 9. ure vse do večera. Za vso opremo bo poskrbljeno, vse prireditve v okviru festivala pa so za obiskovalce brezplačne.


[foto: SSK Ilirija]

Leave a Comment