Pred Čilom trening na Stelviu

Smučarji tehnične in hitre ekipe za svetovni pokal se nahajajo na italijanskem Stelviu, kjer na snegu nadaljujejo s pripravami na novo sezono. Žan Kranjec in Štefan Hadalin, ki trenirata pod vodstvom odgovornega trenerja za tehnične discipline Klemna Berganta, sta na prizorišče treninga prišla iz švicarskega Saas-Feeja, isti dan pa so se jima tam pridružili Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Martin Čater.


Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta trenirala v Saas-Feeju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Bergant je o pripravah njegovih varovancev, ki bodo potekale do četrtka, dejal: “Žan in Štefan sta v Saas-Feeju opravila pet dni odličnega treninga, tu pa zdaj sodelujemo s trenerjem Sandijem Murovcem, s katerim delamo predelavo tehnike. Drugače sta trenirala po individualnem programu. Kondicijski del sta opravila zelo dobro, oba sta zdrava, na snegu pa funkcionirata zelo dobro.

Peter Pen, odgovorni trener hitrih disciplin, pa je o začetku priprav na Stelviu dejal: “Tu smo dobili tisto, po kar smo prišli, prostor, dobro podlago in ne prezahteven teren. Začnemo ob 5.15 pa vse do nekje 9.30. Smučamo na krajših smučeh, to je nekakšna obnova smučanja pri normalnih hitrostih. Malo več razmišljamo in ne bezljamo. Spimo na 3030 metrih, tako da so kondicijski treningi popoldne prilagojeni kraju in jutranjemu treningu. Načrtovano je, da tu ostanemo do nedelje, cilj pa je, da naredimo pet dni kvalitetnega treninga preden odidemo.

Kranjec, Hadalin, Kosi, Hrobat in Čater bodo 18. avgusta odšli v Čile, najprej v El Colorado in nato v La Parvo, na južno poloblo pa bodo teden dni kasneje odšli še Šporn, Perko in Kline.

Leave a Comment