Pred deskarji prve tekme v alpskih disciplinah

Italijanska Carezza bo jutri in pojutrišnjem gostila prve tekme svetovnega pokala v paralelnih disciplinah. Tekmovalke in tekmovalci so že na prizorišču, kjer imajo danes na sporedu treninge, jutri ob 9. uri zjutraj pa jih čakajo kvalifikacijske vožnje.


Deskarska reprezentanca Slovenije [foto: SZS]

V moški konkurenci bo na obeh tekmah nastopila šesterica slovenskih deskarjev, od tega tako na veleslalomu kot na slalomu Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in Rok Flander, ki ima na Carezzo najlepše spomine, saj je pred dvema letoma tu osvojil tretje mesto na paralelnem veleslalomu. V ženski konkurenci bo na obeh preizkušnjah naše barve branila Gloria Kotnik.

Interne kvalifikacije

V internih kvalifikacijah v veleslalomu sta se kvalificirala Jernej Demšar in Jure Hafner, ki bosta tako nastopila na jutrišnji tekmi, katera dva bosta nastopila na sobotnem slalomu pa je odvisno od rezultata Demšarja in Hafnerja na veleslalomu. Za nastop na tekmi paralelnega slaloma je kandidat še Izidor Šušteršič.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž]

Spored

Petek – paralelni veleslalom
09:00 Kvalifikacije
13:00 Finale

Sobota – paralelni slalom
10:00 Kvalifikacije
14:00 Finale

(obe tekmi bosta izpeljani v formatu “single run”, kar pomeni, da v izločilnih dvobojih tekmeca opravita samo po eno vožnjo)


Žan Košir [foto: Miha Matavž]

Leave a Comment