Pred kombinatorci pester tekmovalni vikend

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se bo po enotedenskem premoru zaradi odpovedati tekmovanj v turškem Erzurumu ta konec tedna nadaljeval v avstrijskem Ramsau. V soboto in nedeljo bosta Slovenijo zastopala Marjan Jelenko in Mitja Oranič, ki sta na uvodnih tekmah poskrbela za pravi preporod nordijske kombinaciji v deželi na sončni strani Alp.


Marjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Tekme v okviru celinskega pokala se bodo pričele v petek v Soldier Hollowu. V ameriškem športnem središču bosta sledili še tekmi v soboto in nedeljo. Nastopili bodo Gašper Berlot, Jože Kamenik, Matic Plaznik in Matej Drinovec, ki so že odpotovali preko Atlantika in se nahajajo na treningu v Steamboat Springsu.

Mladinska ekipa pa se bo pomerila na tekmah v avstrijskem Seefeldu, kjer bosta na sporedu prvi tekmi alpskega pokala v letošnji sezoni. Tu bodo nastopili Borut Mavc, Urh Krajnčan, Luka Oblak, Luka Pintarič, Tomaž Šeme in novinca v alpskem pokalu Aljaž Ogrinc in Leon Šarc, ki trenirata nordijsko kombinacijo šele pol leta in sta velik potencial.

Leave a Comment