Pred skakalci in kombinatorci pester vikend


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Italijanski Val di Fiemme bo preko vikenda gostil najboljše skakalce in kombinatorce na novih tekmah svetovnega pokala. Skakalci so po zaslugi odličnih rezultatov v Sapporu obdržali kvoto šestih skakalcev. Tako se je glavni trener Goran Janus odločil, da bo v Italiji priložnost dobila ista šesterica, ki je nastopila že v deželi vzhajajočega sonca – Robert Kranjec, Peter Prevc, Jure Šinkovec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš in Dejan Judež. Fantje bodo pred jutrišnjim odhodom, v Kranju opravili še trening na tamkajšnji skakalnici. Sestava ekipe se do svetovnega prvenstva v poletih ne bo spreminjala.

Kombinatorske barve bosta na kar treh tekmah zastopala Mitja Oranič in Marjan Jelenko, medtem ko bo doma ostal Gašper Berlot, ki še ni povsem okreval po bolezni.

Novi tekmi svetovnega pokala pa bodo imele tudi skakalke. V avstrijski Hinzenbach bo Matjaž Triplat odpeljal Uršo Bogataj, Katjo Požun, Špelo Rogelj, Anjo Tepeš, Majo Vtič in prvič letos tudi Manjo Pograjc. Dekleta so zadnje dni trenirala v Kranju, kjer so po besedah Triplat med drugim preizkušala tudi nove drese.


Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment