Predsednik države na gradbišču v Planici


Nordijski center Planica

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Kranjsko Goro in Planico, kjer se je srečal z županom Juretom Žerjavom in predstavniki občine Kranjska Gora, s katerimi se je pogovarjal o delovanju in projektih občine. Predsednik je dejal, da večkrat prihaja v Kranjsko Goro, zlasti na športne dogodke

V zaključku obiska je predsednik obiskal Nordijski center Planica, kjer so mu predstavili projekt izgradnje centra ter kandidaturo Planice za Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah 2017, ob tej priložnosti pa se je srečal tudi s predstavniki gospodarstva Kranjske Gore. Pogovarjali so se o gospodarskih usmeritvah Kranjske Gore, o težavah, ki se pojavljajo v zvezi z razvojem davčne ureditve in infrastrukture, predvsem pa z možnostmi, ki jih nudi nastajajoči nordijski center.

Predsednik je poudaril, da gre za velik vseslovenski projekt, ki bo dal Planici dodatno težo, zato je treba vse dejavnosti, ki tu nastajajo, povezati v skupno podobo. Dodal je, da to poleg prireditev v Planici vključuje tudi gospodarske možnosti, razvoj turizma ter povezave z žičnicami med nordijskim centrom in drugimi lokacijami v Kranjski Gori.

Leave a Comment