Premierni naslov za Timija Zajca, med dekleti prvakinja Ema Klinec

Pod Šmarjetno goro v Kranju je potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih za poletno sezono 2017. Premiernega naslova med člani se je razveselil Timi Zajc, med dekleti je žirovski dvoboj pripadel izkušenejši Emi Klinec.


Timi Zajc je postal novi državni prvak [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Lepa nedeljska kulisa je pod skakalnico pod Šmarjetno goro privabilo nekaj sto gledalcev, ki so lahko pozdravili premierni naslov v članski konkurenci Timija Zajca, člana SSK Ljubno BTC. Zajc je vodil že po prvi seriji s 107.5 metri in 129,5 točkami pred Aljažem Ostercom z Velenja, ki je skočil 105.5 metrov in zbral 125,4 točk, tretji je bil Nejc Dežman, član domačega Triglava, ki je pristal pri 106 metrih, zbral pa je 125,3 točk. Tilen Bartol je na četrtem mestu s 103.5 metri in 120,3 točkami imel malce večji zaostanek za najboljšimi.


Med dekleti je bila najboljša Ema Klinec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V finalni seriji je najprej napadel Bartol s 106 metri, skupaj 248,1 točk pa ga je na koncu popeljalo na oder za zmagovalce. Dežman je sicer za njim skočil 105.5 metrov in zbral 252,2 točk, pritiska pa ni zdržal Osterc, ki je s 100.5 metri in 240,3 točkami padel na šesto mesto. Prvi članski naslov je tako zanesljivo potrdil Zajc, ki je s 106.5 metri tudi v finalu imel najboljšo daljavo, skupaj pa je zbral 258,2 točk. “Upal sem na najboljše, želel sem si skočiti med najboljšo trojico, zmage pa nisem pričakoval. Dobro se je izšlo. Sezono sem odlično začel, na vsaki tekmi sem še nekaj dodal in jo takole odlično zaključil. Po prvi seriji sem bil še malce nervozen, a ko skačeš dobro, te težko kaj vrže iz tira. Do zime si formo želim obdržati in jo še nadgraditi,” je po premiernem naslovu povedal Zajc.

Med najboljšo šesterico sta končala še Jernej Damjan na 4. in Anže Semenič na 5. mestu, do desetega mesta so sledili še Andraž Pograjc in Anže Lanišek na 7., branilec naslova Peter Prevc na 9. in Bor Pavlovčič na 10. mestu.

Križnarjeva naslov zapravila s slabim doskokom

Med dekleti smo boj za naslov videli med članicama žirovske Alpine. Ema Klinec je po prvi seriji s 102 metroma vodila s prednostjo 0,6 točke pred Niko Križnar, ki je sicer pristala pri 105 metrih, a je slabo doskočila, daleč zadaj je bila s 97 metri Jerneja Brecl, članica SSK Velenje. V finalu 16-letnica, ki je letos debitirala na tekmah poletne velike nagrade, ni zdržala pritiska in je padla na šesto mesto. Priložnost za stopničke je zgrabila Urša Bogataj, na koncu s 203,7 točkami tretja. Srebrna je ostala Križnarjeva, ki je v finalu sicer znova preskočila Klinčevo, tokrat za pol metra, a je bilo to vseeno premalo za naslov. Klinčeva je na koncu zmagala s prednostjo 2,7 točke. Četrta je bila lanska prvakinja Maja Vtič, peta pa Špela Rogelj.

Med mladinkami Križnarjeva brez konkurence

V Kranju so se včeraj za naslov pomerili tudi v mladinskih kategorijah. Križnarjevi za tolažbo ostaja zanesljiva zmaga v kategoriji do 18 let pred Katro Komar in Breclovo, med mladinci do 16 let je zmagal Marcel Stržinar z Žirov pred Tarasom Tratnikom z Zagorja in Markom Hafnarjem s Triglava. Ekipno je slavila ekipa Ljubna.


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Člani – mešana ekipna tekma
Rezultati: Mladinke do 18 let
Rezultati: Mladinci do 16 let – ekipno
Rezultati: Mladinci do 16 let


Leave a Comment