Prevc ostaja v boju za skupno zmago

V novo leto je najbolj prešerne volje zakorakal Norvežan Anders Jacobsen, ki je zmagal na drugi postaji novoletne turneje. Že v sredinih kvalifikacijah je ugnal vso konkurenco, zato si današnjo zmago v Garmisch-Partenkirchnu simpatični Norvežan več kot zasluži. Oder za zmagovalce si je delil s Švicarjem Simonom Ammannom in slovenskim skakalcem Petrom Prevcem, ki je z vnovičnim tretjim mestom še enkrat več potrdil, da ostaja v boju za skupno zmago turneje.

V finalu le Prevc

Na tekmi je slovenske barve zastopalo pet skakalcev, a prav vsi z izjemo Prevca se niso uvrstili v finale. V seriji na izpadanje so morali priznati premoč svojim nasprotnikom, čeprav so ti vsaj na papirju veljali za šibkejše. Prvi je nastopil Robert Kranjec, ki se je tako kot na prvi tekmi zopet pomeril z Japoncem Junshirom Kobayashijem. Slovenec je pristal pri daljavi 121 metrov, ki jo je Japonec brez velikega truda izboljšal za meter in pol. Ostali trije Slovenci niso zmogli preskočiti 120-metrske znamke, ki bi jih morebiti pripeljala do druge serije vsaj kot ene izmed srečnih poražencev. Matjaž Pungertar (118 m) je podlegel mlademu Nemcu Stephanu Leyheju (127 m), Jernej Damjan (117,5 m) Norvežanu Johannu Andreju Forfangu (125,5 m), Nejca Dežmana (114 m) pa je ugnal prekaljeni Avstrijec Andreas Kofler (127,5 m).

Slovensko čast je tako v drugi seriji moral braniti Peter Prevc, ki je v dvoboju premagal močnega Čeha Romana Koudelko. Uspela sta mu dva odlična skoka, drugemu je iz prvega dela dodal še pol metra (137 m), s katerim je potrdil tretje mesto, ki ga je zasedal že po prvem delu.


Anders Jacobsen je bil oba dneva v Garmisch-Partenkirchnu najboljši [foto: GEPA]

Sledi Innsbruck

Novoletna turneja se bo sedaj prevesila v avstrijski del, natančneje v Innsbruck in Bischofshofen. Že v soboto bodo v idiličnem glavnem mestu Tirolske na skakalnici Bergisel v osrčju Innsbrucka kvalifikacije pred tretjo tekmo turneje, kjer se bo nadaljeval boj za skupno lovoriko. Dobre možnosti za zlatega orla ima tudi Prevc, ki po dveh tekmah zaseda drugo mesto – še vedno je v vodstvu Avstrijec Stefan Kraft (danes šesti), a njegova prednost pred nadaljevanjem znaša le dobro točko.


Rezultati: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen


Leave a Comment