Prevc prevzel vodstvo v svetovnem pokalu

Tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v japonskem Sapporu je minila v dokaj značilnih japonskih razmerah. Deležni smo bili nekaj krajših prekinitev zaredi premočnega vetra. Slovenski skakalci so nastopili več kot odlično, saj so se kar štirje uvrstili med deseterico, do točk pa je prvič v zgodovini prišla vsa sedmerica. Četica Gorana Janusa je tako postavila nov mejnik. Po prvi seriji je vodil Peter Prevc, kateremu je sledil Jernej Damjan in Avstrijec Andreas Kofler, Nejc Dežman je bil peti, Tomaž Naglič sedmi, Robert Kranjec 16., Robert Hrgota 20. in Jurij Tepeš 30.


Peter Prevc [foto: GEPA]

V finalni seriji se je nekoliko pomešal vrstni red, vendar ne povsem na vrhu. Zmage se je razveselil Prevc, ki je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tretjič v zgodovini je Slovenija po zaslugi Damjana na drugem mestu slavila dvojno zmago. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zapolnil Japonec Noriaki Kasai. Z odličnim finalnim nastopom (132,5 m) je vse do četrtega mesta napredoval Kranjec, Dežman je 21. tekmo sezone končal na sedmem mestu, Naglič je bil 12., Hrgota 18 pa Tepeš 29.

Bila je lepa tekma. Naredil sem dva dobra skoka, morda je bil drugi celo boljši kot prvi. Res sem zadovoljen. Mnogi sedaj menijo, da sem favorit za igre v Sočijo, kar predstavlja dodatni pritisk, a ga bom poskusil sebi v prid obrniti. Pritisk bom uporabil sebi v prid. Nošene rumene majice vodilnega so bile moje otroške sanje. Rezultati so potrditev trdega dela ne samo mene temveč tudi trenerjev,” je po drugi zmagi v karieri dejal Prevc, Damjan pa je dodal: “Drugega mesta sem resnično vesel. Naredil sem dva dobra skoka. Dolgo nazaj sem prav tu slavil na prvi tekmi celinskega pokala, zato rad prihajam v Sapporo. Japonska mi je všeč. Za nedeljsko tekmo si želim, da bi potekala v enakih pogojih kot je današnja, torej, da bi jo organizatorji izpeljali.“.

V nedeljo bo na sporedu še ena tekma, ki se bo pričela ponoči ob 2.00 po slovenskem času.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo


Leave a Comment