Prevc tik ob najboljših, Kraft zmanjšal zaostanek

Nedeljsko posamično tekmo v finskem Lahtiju je prepričljivo dobil Avstrijec in najbližji zasledovalec Petra Prevca v skupnem seštevku svetovnega pokala, Stefan Kraft. Z veliko prednostjo je zmagal pred Nemcem Severinom Freundom in vodilnim po prvi seriji, Norvežanom Andersom Fannemelom. Prevc je zaostal za najboljšo trojico in zasedel četrto mesto.


Že enajstič letos se je Stefan Kraft povzpel na oder za zmagovalce (foto: GEPA)

Tako dobrih skokov kot na sobotni ekipni tekmi najboljši Slovenec danes ni pokazal. Prevc je bil s skokom 123,5 metrov četrti že pred finalom, v katerem mu z metrom daljšim skokom ni uspel preboj na zmagovalni oder. Prepričljivo najboljši je bil Kraft, ki si je v drugi seriji z le dva metra krajšim skokom od rekorda skakalnice, ki je pri 135,5 metrih  priskakal neulovljiv izkupiček točk pred takrat vodilnim Freundom in zadnjim skakalcem, ki je še čakal na svoj nastop, Fannemelom. Ta je s slabšim finalnim skokom zasedel tretje mesto in Prevca izrinil z zmagovalnega odra za slabi dve točki. Kraftova prednost pred Freundom, ki je sicer letos zmagal petkrat, je znašala več kot deset točk.


Peter Prevc bo na naslednji tekmi še vedno nastopal v rumeni majici vodilnega (foto: GEPA)

Točke za svetovni pokal je poleg Prevca lovilo še šest Slovencev, od katerih se z uvrstitvijo v finale lahko pohvalita le Jurij Tepeš in Cene Prevc. Tepeš je s skokoma 117,5 in 122,5 metrov zasedel 13. mesto, 18-letni Prevc pa je bil s 119 in 121 metri 17.. Za las je v prvi seriji spodletelo Jerneju Damjanu (113 m), ki je zasedel 31. mesto, Nejc Dežman (112,5 m) je bil 34., Jaka Hvala (111 m) 37., Matjaž Pungertar (110 m) pa 44..

Prevc je imel pred današnjo tekmo pred Kraftom 57 točk prednosti, ki pa se je z zmago Avstrijca ta sedaj zmanjšala le na sedem točk razlike med obema skakalcema. Naslednja postaja skandinavske turneje je Kuopio, kjer bodo že jutri na sporedu kvalifikacije.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment