Prevc za zaključek sezone na stopničkah

Peter Prevc je na zadnji tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Hinzenbachu na srednji napravi (HS 94) dokazal, da je v odlični formi. Po prvi seriji je s skokom 89,0 m zasedal 13. mesto, a je nato v finalu občutno napredoval. Vnovič je pristal pri 89,0 m, a je bilo to v nekoliko krajši seriji drugi rezultat. Tekmovalec SK Triglav Kranj je tako napredoval iz tekmovalca do tekmovalca, na koncu ga je uspel ugnati le Avstrijec Gregor Schlierenzauer (96,0 m; 89,5 m). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Norvežan Kenneth Gangnes (91,0; 86,0).


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na današnji tekmi je bil veter dokaj močan ter je bilo potrebno imeti nekaj sreče, da si bil med najboljšimi. V prvi seriji sem na mizi naredil manjšo napako, kar me je stalo dragocenih metrov, v drugo pa sem imel nekaj sreče z vremenskimi pogoji. Že na začetku poletne sezone sem bil v dobri formi, v zadnjem obdobju pa to le še nadgrajujemo,″ je po tekmi menil Prevc.

Do točk je tokrat od slovenskih orlov prišel le še Anže Lanišek (87,5; 82,0), ki je zasedel 25. mesto. Rok Justin (82,5) je bil 47., Anže Semenič (76,5) pa 51.

V skupnem seštevku je slavil Japonec Kento Sakuyama (561), ki je v Hinzenbachu zasedel sedmo mesto, drugi je Gangnes (402), tretji pa Robert Kranjec (349), ki v Avstriji ni nastopal.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinzenbach


Leave a Comment