Previdna Tina Maze ob zmago

Odpadlo veleslalomsko preizkušnjo Zlate lisice je danes gostil švedski Are, kjer so se smučarke pomerile na popoldanski tekmi. Prva vožnja se je končala z vodstvom veleslalomske olimpijske prvakinje Tina Maze. Mazejeva je svojo nalogo namreč opravila odlično in si pred finalom zagotovila 47 stotink naskoka pred drugouvrščeno Nadio Fanchini iz Italije. Tretja je bila Švicarka Lara Gut, razlike med smučarkami pa so se nato hitro povečevale; desetouvrščena tekmovalka Italijanka Manuela Moelgg je recimo za našo šampionko zaostajala 1,40 sekunde.

V finalu le Tina Maze

Katarina Lavtarjeva je prikazala dobro vožnjo, ki pa je bila le malo prepočasna za še en nastop. Študentka Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani je namreč zasedla 34. mesto, priložnost za letos tretji komplet točk svetovnega pokala pa se ji je izmuznila za 33 stotink. Ilka Štuhec je postavila 51. čas vožnje ter bila daleč od finalnega nastopa, medtem ko je Tina Robnik svoj nastop končala predčasno.


Tina Maze je po vodstvo v prvem teku na koncu zasedla peto mesto [foto: GEPA]

Previden drugi nastop Tine

Pred zadnjim nastopom v drugem teku smo videli nekaj izvrstnih voženj, predvsem tisto Avstrijke Anne Fenninger, ki je bila v vodstvu tudi pred startom Mazejeve. Tina je svojo nalogo opravila previdno, sicer brez kakšnih vidnejših napak, a smuči niso bile tako hitre kot bi želeli, tako da je v cilj prišla kot peta. Fenningerjeva je tako prišla do zmage, druga je bila Francozinja Anemone Marmottan, tretje mesto pa sta si delili Avstrijka Eva-Maria Brem in Gutova.

V petek je na sporedu še en veleslalom, v soboto pa se bodo dekleta pomerila na slalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (ž)


Leave a Comment