Prihodnjo sezono na Rogli svetovni pokal v deskanju

V sezoni 2012/13 se bo Rogla prvič vpisala na zemljevid prizorišč, na katerih se odvija FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu. Tekmovanje, kot je bilo potrjeno na FIS kongresu v Koreji, se bo na Rogli odvijalo 7. februarja 2013 in bo potekalo tako v moški kot tudi v ženski kategoriji.

Še posebej navdušeno bomo spremljali slovenske deskarje, ki v zadnjih sezonah dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih najvišjega ranga (2 medalji Roka Marguča na svetovnem prvenstvu v La Molini 2011, Rok Flander pa je v svoji karieri na tekmah svetovnega pokala že 12x stal na stopničkah).


[foto: Oliver Kraus/FIS]

Na Rogli so v preteklih letih uspešno organizirali več evropskih pokalov v deskanju, v sezoni 2011/12 pa tudi finale evropskega pokala v paralelnih disciplinah. Zato so še posebej ponosni na zaupanje, ki ga jim je Mednarodna smučarska zveza (SZS) izkazala z dodelitvijo svetovnega pokala ob uvrstitvi Rogle med organizatorje svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu za deskarje na snegu.

Delniška družba Unior in njen program Turizem sta prepoznala potencial slovenskega deskanja, kar se kaže v večletnem sponzorskem sodelovanju z Rokom Margučem.

Leave a Comment