Primorci prihajajo še z druge strani hriba

“Lej jih Primorce!”, zaslišiš vedno, ko se srečaš s poznavalci oziroma ljubitelji nordijskih disciplin. Čeprav se sliši kot zbadljivka, pa ti še isti trenutek pulz naraste in požene nostalgijo po žilah, na koncu pa ti pusti usedlino na dnu želodca. Vsi poznamo ta občutek in ko ti je vsega dovolj, sprejmeš odločitev ne glede na rezultat.


[foto: GEPA]

Sčasoma se je te usedline nabralo toliko, da smo Primorci z Gore, po domače Gorjani, ponovno ustanovili skakalni klub z namenom oživitve tega športa na območju GORE – Predmeje, Otlice in Kovka. Osnovno vodilo ustanovitve kluba je vključitev zainteresiranih otrok in staršev iz bližnje in širše okolice v to športno dejavnost. Na novih temelji želimo omogočiti otrokom vključitev v tekmovalne sfere tega priljubljenega športa in – malce za šalo, malce pa tudi zares – “nabrisat” tiste bolj proti severu.

Priznani slovenski strokovnjaki so nam takoj priskočili na pomoč, za kar smo jim zelo hvaležni. Skakalni klubi in društva apeliramo tudi na vas in vas naprošamo za začetno pomoč pri pridobivanju opreme in strokovne pomoči. Že vnaprej se vsem skupaj zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi vsem za pomoč pri ustanovitvi in predstavitvi Skakalnega kluba POK, še posebej pa gospodu Gorazdu Pogorelčniku in gospe Vesni Štemberger za res enkratno predstavitev dela z mladimi skakalci in upi. Nekaj utrinkov s predstavitve je v fotogaleriji na naši spletni strani http://www.sk-pok.si/.

Avtor: SK POK

Leave a Comment