Prometna ureditev v času Pokala Vitranc

V času 51. Pokala Vitranc, v soboto, 10. marca in nedeljo, 11. marca 2012, bo v Kranjski Gori veljala posebna prometna ureditev. Parkiranje bo brezplačno, do parkirišč pa bodo obiskovalce oba dneva usmerjale pristojne službe, Policija in varnostne službe.

Promet proti Kranjski gori in Podkorenu iz vseh smeri bo potekal obojesmerno, vendar upočasnjeno, zaradi predvidenega povečanega prometa.


Parkirni prostor ob ciljni areni je omejen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Policisti in reditelji bodo obiskovalce usmerjali na parkirne površine, ki so zagotovljene v bližini, najbolj oddaljene od prizorišča pa so največ do 2 km. Obiskovalci bodo lahko parkirali osebne avtomobile na označenih in urejenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu. Parkirišča se bodo polnila po naslednjem vrstnem redu: najprej parkirišče na travniških površinah ob križišču za Podkoren in izteku nekdanje tekmovalne proge (ob bencinskem servisu Petrol v Podkorenu), nato parkirišča pod hotelom Kompas, nato parkirne površine ob kolesarski cesti ter veliko parkirišče ob zgradbi Policije Kranjska Gora. Travnate parkirne površine bodo v uporabi pod pogojem, da bodo na dan prireditve primerne za parkiranje.

Avtobuse z obiskovalci (organizirani prevozi) bodo pristojne službe usmerjale na makadamski parking v Zelencih, potniki pa se bodo na prireditev lahko napotili preko lesenega mostu čez Savo.
Parkirni prostor ob ciljni areni je namenjen predvsem zahtevam tekmovalnih ekip, reševalne službe in televizije. Dostop do njega bo možen samo s posebnimi parkirnimi dovolilnicami.

OK Pokal Vitranc toplo vabi ljubitelje smučanja vse na športno prireditev v Kranjski Gori in hkrati prosi za strpnost na cesti ter dosledno upoštevanje prometne ureditve, saj bodo tako pripomogli k optimalni organizaciji celotne prireditve Pokala Vitranc.

Leave a Comment