Prva letošnja zmaga za Petra Prevca

Prva tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih se je v japonskem Sapporu razpletla po slovenskih željah, saj je Peter Prevc vknjižil letošnjo prvo zmago. Na skakalnici Okurajama je namreč prikazal dva odlična nastopa. Tekmovalec iz Dolenje vasi pri Železnikih je s skokom 130,0 m namreč vodil že po prvi seriji, kjer je sicer bil v vodstvu skupaj z Avstrijcem Michaelom Hayboeckom. V finalni seriji pa je dobitnikih dveh olimpijskih medalj zmogel še meter dlje in z najboljšo oceno finalnega skoka sam zasedel najvišjo stopničko zmagovalnega odra. ″Na to zmago sem čakal skoraj celotno letošnjo zimo, a se je izplačalo potrplenje. Današnjega rezultata sem zelo vesel. Na skoraj vsaki tekmi sem bil med najboljšo deseterico, vendar je to šele prva zmaga v letošnji sezoni. Tekmovanje je bilo napeto, saj so bile razlike med nami majhne. Tokrat so bile nepričakovano dobre razmere za nastope v Sapporu, predvsem druga serija, ki je potekala izjemno gladko. Zaradi tega je bilo tekmovanje za vse zelo pravično. Počutim sem izjemno,″ je po tekmi razmišljal Prevc, ki se je tako razveselil četrte zmage v karieri, druge v Sapporu.


Peter Prevc [foto: Ania Trybus/smcuka]

Do drugega mesta je prišel vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Stefan Kraft (127,5; 131,0), tretji pa je bil Čeh Roman Koudelka (127,5; 130,5). Hayboeck (132,0; 127,0) je na koncu z nekoliko slabšim finalnim nastopom pristal na nehvaležnem četrte mestu.

Tik za Avstrijcem pa je 20 tekmo sezone končal Jurij Tepeš (128,0; 129,0), ki je v finalu pridobil eno mesto in tako znova dokazal, da je slaba forma v času novoletne turneje preteklost. Do točk sta v Sapporu tokrat prišla še Matjaž Pungertar (119,0; 118,0) in Nejc Dežman (119,0; 117,0), ki sta zasedla 23. in 24. mesto.

Izven najboljše trideseterice so tokrat obstali Robert Kranjec (114,0 m; 32. mesto), Rok Justin (111,0; 40.) in Jernej Damjan (87,0; 50.)

V nedeljo je na sporedu še ena tekma in sicer se bo pričela ob 2.00 po slovenskem času.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo


Leave a Comment