Na ekipni tekmi kombinatorcev prvaki Francozi, Slovenci deveti


Francozi so se razveselili zlate medalje [foto: OK Val di Fiemme]

Nordijski kombinatorci so se danes pomerili na ekipni tekmi. V dopoldanskih urah so se prestavili na srednji skakalnici, kjer so naši fantje dobro nastopili. Prvi je skočil Matic Plaznik, ki je s 90,5 m poskrbel, da so naši fantje tekmo po prvi seriji pričeli na devetem mestu. Mitja Oranič je kljub 86,0 m poskrbel, da se je Slovenija povzpela za eno mesto navzgor. Gašper Berlot je v tretji seriji tekmovalcev pristal pri 85,5, kar je pomenilo, da so naši kombinatorci zdrsnili na deseto mesto. Zadnji Marjan Jelenko (95,5) je nastopil zelo dobro in tako Slovence na tekaški del popeljal kot sedme. Vodili so Japonci pred Francozi in Avstrijci. Pod pričakovanji so na skakalnici nastopili Nemci, ki so se uvrstili tik pred naše.


Gašper Berlot [foto: OK Val di Fiemme]

Slovenski tekmovalci so se na tekaški del, kjer je vsak pretekel pet kilometrov, podali z zaostankom minute in 26 sekund. Jelenku je na teku proti nasprotnikom izgubil kar nekaj časa in tako Oraniču predal kot deseti. Slednji je ohranil isto pozicijo. Tretjega člana tekaške ekipe Plaznika je prehitel Rus, tako da se je na zadnjih pet kilometrov Berlot podal kot enajsti. Dober nastop Gašperja se je obrestoval, saj je ugnal dve reprezentanci in Sloveniji pritekel končno deveto mesto.

Na skakalnici smo nastopili še kar dobro. Imeli smo nekaj smole s pogoji, vendar takšna je bila tekma. Na teku pa smo imeli napačne maže na smučeh. Že na prvi predaji je Marjan napram ostalim ekipam izgubil minuto, nato smo le še borbali, da smo prehiteli tri države in osvojili deveto mesto. Gašperju smo premazali smuči, za ostale pa žal ni bilo časa. Še vedno pa ni imel takšni, kot bi si želeli,” je potek tekme pokomentiral glavni trener Primož Triplat ter dodal, da bo na ponedeljkovem treningu nastopil le Jože Kamenik, ostali fantje pa bodo počivali. V torek in sredo pa bodo znova vsi nastopili na treningu.


[foto: OK Val di Fiemme]

Izrazit boj za naslov prvaka

V zadnjem krogu se je odvijal izrazit boj za naslov prvaka. Pet reprezentanc, Avstrija, Japonska, ZDA, Norveška in Francija se je potegovala za zlato medaljo. V ciljnem finišu je bil tako najuspešnejši Jason Lamy Chappuis in svojim francoskim rojakom Francoisu Braudu, Maximu Laheurtu in Sebastienu Lacroixu pritekel najžlahtnejše odličje. Drugo mesto je pripadlo Norvežanom (Joergen Graabak, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Magnus Moan), tretje pa Američanom (Taylor Fletcher, Bryan Fletscher, Todd Lodwich, Bill Demong).

Sedaj se bo dogajanje preselilo na veliko skakalnico, kjer bo v četrtek posamična tekma.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati


Leave a Comment