Prve letošnje slalomske točke za Meto Hrovat

Najboljše smučarke sveta so z novim letom začele v hrvaški prestolnici, ki je gostila slalomsko preizkušnjo. V Zagrebu smo držali pesti za četverico Slovenk – Ano Bucik, Meto Hrovat, Nejo Dvornik in Andrejo Slokar.

Po uvodni vožnji je bila razlika med prvimi štirimi tekmovalkami majhna, natančneje 42 stotink sekundo, petouvrščena pa je zaostajala že 1.47 sekunde. Najhitrejša je bila Slovakinja Petra Vlhova, sledila ji je Avstrijka Katharina Liensberger, tretja je bila Švicarka Michelle Gisin, četrta pa Američanka Mikaela Shiffrin.

Prvi slovenski nastop ni bil uspešen, saj je Bucikova, po tem, ko je na zadnjem merjenju vmesnega časa zasedala 21. mesto, nekaj zavojev pred koncem odstopila. Hrovatovi je za tem uspel zelo lep nastop, saj je prišla na 14. mesto, njen zaostanek za vodilno pa je znašal 2.40 sekunde.


Meta Hrovat [foto: GEPA]

Dvornikova in Slokarjeva sta imeli z visokima startnima številkama 48 in 53 pred seboj precej težjo nalogo. Neja je z 4.83 sekunde zaostanka zasedla 43. mesto, bolje pa se je odrezala Andreja, ki nas je s prvo vožnjo razveselila že pred nekaj dnevi na Semmeringu. Tokrat ji preboj v finale žal ni uspel, saj je prišla na 31. mesto, od druge vožnje pa sta jo ločili dve desetinki sekunde.

Meta je v drugo začela dobro, nato pa so se začele pojavljati napake, zaradi katerih so se pri času začele kopičiti neželene desetinke. Ob prihodu čez ciljno črto se je ob njenem imenu izpisalo deseto mesto, po koncu preizkušnje pa je bila uvrščena na 23., s čimer je prišla do svojih prvih letošnjih slalomskih točk. “V današnji tekmi je bilo kar nekaj pozitivnih stvari, nekaj pa tudi ne ravno pozitivnih. Iz prvega teka bom poskušala vzeti sabo dobre zavoje in graditi na temu. Zame je bilo kar pomembno, da pridem v cilj obeh tekov. S celotno tekmo sigurno nisem zadovoljna, a na nečem je treba graditi in to bom naredila iz današnje tekme,” je po tekmi dejala Meta Hrovat.

Četveroboj najboljših po uvodni vožnji je prinesel zanimiv razplet in še manjše razlike med smučarkami, končna razvrstitev pa je ostala nespremenjena. Do zmage je tako prišla Vlhova, ki je imela 5 stotink prednosti pred Liensbergerjevo, Gisinova je na tretjem mestu zaostala 22 stotink, Shiffrinova pa je stopničke zgrešila za 5 stotink.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (ž)


Leave a Comment