Prve letošnje stopničke Petra Prevca

Daleč najboljši skakalec minule sezone, Peter Prevc, je v avstrijskem Hinzenbachu, na predzadnji tekmi letošnje poletne velike nagrade, osvojil tretje mesto. Tam se je nahajal že po prvi seriji, v finalu pa ga je z 89 metri (1,5 metra krajše kot v prvi seriji) uspešno zadržal. Prevc danes ni bil kos izjemno razpoloženima Poljakoma Davidu Kubackemu, ki ga je ugnal za 2,8 točk in predvsem Macieju Kotu, ki je z dvema najdaljšima skokoma, 92 in 93 metrov, s prednostjo skoraj desetih točk ugnal konkurenco. Kot je s četrto zmago na peti njegovi tekmi (enkrat je bil drugi) v tej sezoni že osvojil skupno zmago. Prevc je po dveh četrtih in enem petem mestu na svoji četrti letošnji tekmi prvič skočil na oder za zmagovalce.


Peter Prevc je stopil na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Točke sta od naših orlov osvojila še Anže Lanišek na 19. in Nejc Dežman na 24. mestu. Brez finalne serije je za pičko desetinko točke ostal Jernej Damjan na 31. mestu, potem ko je pristal pri 85,5 metrih. Anže Semenič, zmagovalec zadnje tekme poletne velike nagrade v Rusiji, je bil z 82 metri 38., Miran Zupančič pa je bil s 83 metri štirideseti.

Poljaki so prevzeli vodstvo v pokalu narodov, pred zadnjo tekmo imajo 41 točk prednosti pred našimi orli. Najvišje v skupnem seštevku je od naših Robert Kranjec, osmi, sledita mu Peter Prevc in Semenič. Karavana smučarjev skakalcev se zdaj seli v Klingenthal, kjer bo jutri na sporedu sklepno dejanje letošnje poletne sezone.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinzenbach


Leave a Comment