Prve stopničke za Bora Pavlovčiča, Anže Lanišek na 5. mestu

V nemškem Klingenthalu je prvič na zmagovalni oder na tekmi svetovnega pokala skočil Bor Pavlovčič, ki je zasedel 3. mesto, uspeh je dopolnil Anže Lanišek na 5. mestu.
Zasneženi Klingenthal je danes pozdravil 50 smučarjev skakalcev, ki so včeraj namesto v kvalifikacijah skakali na prologu. V finalno serijo so se uvrstili štirje Slovenci, preskromen je bil Timi Zajc s 122 metri na 36. mestu in Tilen Bartol s 115.5 metri na 47. mestu. Po prvi seriji je bil Žiga Jelar s 125 metri in 109,7 točkami na 27. mestu, tik za njim je bil s 126 metri in 108,9 točkami Domen Prevc. Odlična sta bila Anže Lanišek, ki je s 139.5 metri in 135,8 točkami zasedal 3. mesto in Bor Pavlovčič, ki je skočil 137.5 metrov, zbral pa je 132,0 točk za 6. mesto po prvi seriji. Vodil je Halvor Egner Granerud s 140.5 metri in 138,7 točkami pred Kamilom Stochom, ki je skočil 138.5 metrov in zbral 136,6 točk.


Bor Pavlovčič se veseli prvih stopničk v karieri [foto: Bobo]

V finalni seriji je Jelar s 119 metri in s skupno 209,7 točkami padel na 29. mesto, Prevc pa je pridobil šest mest, skočil je 127.5 metrov in zbral 224,1 točk. Pavlovčiču je uspel odličen skok, 142.5 metrov, 270,8 točk pa ga je popeljalo do trenutnega vodstva in končnega tretjega mesta na današnji tekmi, njegovih prvih stopničk v karieri! “Odličen dan zame, stopničk sem si res želel in danes sem jih dobil. V prvi seriji sem imel težavo z zadrgo, zato sem skočil malce kasneje. Morda je to tudi malo vplivalo na malenkost slabši skok. Za finale pa sem rekel, da lahko napadam. Počutil sem se zelo dobro in to mi je tudi uspelo. Dobil sem informacijo, da sem 22. Slovenec s stopničkami, kar pa je tudi odlično,” je bil več kot vesel Mojstrančan.

Lanišek je s 131 metri in 261,0 točkami izgubil dve mesti in je bil še vedno odličen peti. “Super skoki, morda je bil drugi z malo napake. Ne glede na to, sem zelo zadovoljen z današnjim dnem, s prikazanim. Boru sem zaploskal za prve stopničke. Res sem bil super vesel zanj!” Znova je zmagal Granerud, ki je skočil 141.5 metrov, zbral pa je 284,2 točk, drugi je bil Stoch s 134 metri in 271,6 točkami.

Takole je črto potegnil glavni trener naših, Robert Hrgota: “Za nami je odličen dan, prve stopničke Bora, zelo sem vesel zanj! Anže kljub manjšemu kiksu v finalu odličen peti. To me tudi veseli, da je zraven. Imamo dva zelo močna fanta. Zelo sem vesel glede njiju. Nalogo sta opravila korektno, popravke, za katere smo se dogovorili pred tekmo, sta oddelala, naredila sta svoje. Za njiju same pohvale danes, želim da nadaljujeta v istem ritmu. Škoda mi je Domna. V poskusni seriji je pokazal, da je nekako osvojil to skakalnico, a morda še malo manjka vrhunskih skokov, da bo lahko tudi na tekmi kazal takšne skoke. Ostali fantje pa bodo nivo morali še malce dvigniti.

Jutri bo v Klingenthalu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal


Leave a Comment