Prvenec Shiffrinove, tretje mesto Mazejevi

Po včerajšnjem veleslalomu za svetovni pokal, na katerem je Tina Maze osvojila tretje mesto, so se smučarke pomerile še na slalomski preizkušnji. Tudi ta tekma se je začela ob 16. uri, pod reflektorskimi lučmi, na startu pa je bilo nekaj več tekmovalk kot včeraj – 60. Tina je tokrat nosila startno številko štiri, medtem ko smo videli nastop Ane Drev, ki je včeraj prav tako prišla do točk, precej kasneje, pri številki 57.

Med najboljšimi tekmovalkami po prvem teku ni bilo velikih razlik. Mazejeva se je odrezala zelo dobro in postavila čas vožnje 54,17, ki je bil skoraj pol sekunde boljši od časa Nemke Marie Hoefl-Riesch. Naša smučarka pa je nato morala priznati premoč tekmicam, ki so nosile startne številke 10, 11 in 12.

Prvo mesto je tako zasedala Švedinja Frida Hansdotter, ki je imela pred našo smučarko 29 stotink sekunde prednosti, druga je bila Američanka Mikaela Shiffrin, tretja pa rojakinja vodilne Maria Pietilae-Holmner. Ana Drev je imela z visoko startno številko pred seboj zahtevno nalogo. Na načeti progi v Aareju je svoj nastop žal končala predčasno.


Tina Maze je tokrat zasedle tretje mesto, od nje sta bili boljši Mikaela Shiffrin (sredina) in Frida Hansdotter (levo) [foto: GEPA]

Trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik je po nastopu Ane dejal: “Na progi so se naredile velike luknje, nekje okoli startne številke 30 pa je začelo še snežiti, tako da so bile razmere pri Anini številki zelo zahtevne. Ana je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, a ji žal ni uspelo. Na tem agresivnem snegu se ne znajde najbolje, tako da upam, da bodo tekme v prihodnje na bolj trdem terenu, kjer se počuti bolj domače in ima več možnosti za uspeh. Rečeno je bilo, da bodo v Semmeringu teren pripravili z vodo, tako da bi morala biti podlaga bolj ustrezna, trda.

Nove stopničke za Tino

Smučarke so v drugem teku z nastopi na progi Olympia začele tri ure kasneje, po koncu tekme pa smo na zmagovalnem odru ponovno videli Tino Maze. Naša smučarka je ponovno dokazala, da je v življenjski formi, saj je progo presmučala izjemno in v prihodu v cilj prevzela vodstvo z veliko prednostjo. Odlični vožnji pa sta prikazali tudi domačinka Hansdotterjeva in Shiffrinova. Slednja se je danes veselila svoje prve zmage na tekmah svetovnega pokala.

Tina je tako z novim tretjim mestom na slalomu pred zadnjima dvema tekmama v tem koledarskem letu zbrala že 919 točk. Njen deseti in nato enajsti vzpon na stopničke v letošnji sezoni pa lahko pričakujemo že čez dober teden dni v avstrijskem Semmeringu, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (ž)


Leave a Comment