Ramsau v znamenju Frenzla, do točk Jelenko

Nedeljska tekma svetovnega pokala v nordijski kombinaciji je bila v avstrijskem Ramsau namenjena posamični preizkušnji. S skokom 96,5 m je bil po prvi polovici v vodstvu Norvežan Haavard Klemetsen, ki se je na 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo podal s sedmimi sekundami prednosti pred Nemcem Tobiasom Haugom (95,0 m) in dodatno sekundo pred še enim Nemcem Ericom Frenzlom. Na tekmi je nastopil le Marjan Jelenko, saj sta Gašper Berlot in Mitja Oranič obstala v provizorični seriji.

Jelenko je tako skakalni del končal s 94,0 m na 12. mestu. Na tekaški del se je podal s 43 sekundami zaostanka. Zrečan je imel tako lepo priložnost, da z dobrim tekom napreduje po lestvici.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V ospredju se je oblikovala skupina devetih tekmovalcev, ki so se borili za zmago. Tempo so narekovali različni tekmovalci, na koncu pa je največ moči ostalo Frenzlu, ki se je razveselil tretje letošnje zmage. Razlike med najboljšimi so bile izredno majhne, saj je deseti Nemce Johannes Rydzek denimo zaostal le enajst sekund. Drugo mesto je tokrat pripadlo Klemetsenu (+ 5,3), tretji pa je bil z najhitrejšim tekaškim časom Norvežan Mikko Kokslien (+5,6), ki je bil po skokih le 32. Jelenko je na polovici tekaške preizkušnje tekel v drugi skupini, kjer je bilo okoli 20 tekmovalcev in so se borili za uvrstitve od desetega mesta dalje. V nadaljevanju so mu nekateri nekoliko ušli, tako da je Zrečan preizkušnjo končal kot 24.

Na sobotni tekmi sta naša tekmovalca zelo dobro nastopila na tekaškem delu, nekoliko slabše pa na skakalnici. Trenutno še ne realiziramo tistih skokov, ki jih delamo na treningih. Na današnji tekmi je Marjan naredil enega boljših skokov, vendar so mu trije sodniki spregledali telemark. To pomeni vsaj 20 sekund slabše izhodišče na tekaškem delu. Tako je izgubil vodilno skupino. Tekel ni slabo, vendar je njegova skupina ves čas lovila vodilne. Razlike so bile tokrat zelo majhne, tako da so tekači še bolj prišli do izraza. V tretjem krogu je Marjan nekoliko popustil, kar bomo morali še popraviti. Enkrat se nam bo že poklopilo, smo pa na pravi poti,” je obe tekmi v Ramsau pokomentiral glavni trener Primož Triplat.

Pred novoletnim premorom se bodo kombinatorci prihodnji konec tedna pomerili na tekmah v nemškem Schonachu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ramsau


Leave a Comment