Ravnjak osmi v snežnem kanalu v Cardroni

Najboljši deskarji in deskarke sveta so se pomerili na tekmah svetovnega pokala v novozelandski Cardroni. V moški konkurenci so v snežnem kanalu slovenske barve branili Tim-Kevin Ravnjak, Jan Kralj, Filip Kavčič, Tit Štante in Max Kralj Kos, v ženski pa Cilka Sadar, ki je pred nekaj dnevi že nastopila v disciplini slopestyle in tam zasedla štirinajsto mesto.

Prva moške preizkušnja sezone se je za naš tabor razpletla odlično, predvsem po zaslugi Tima-Kevina, ki je v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu pred dvema dnevoma, zabeležil sedmo najboljšo oceno in se tako uvrstil v včerajšnji polfinale. Tudi v tem delu tekmovanja je nastopil odlično, z oceno 80,00 zasedel drugo mesto in si tako poleg enajstih deskarjev zagotovil nastop v velikem finalu.

Ravnjaku se prva vožnja v finalu sicer ni posrečila najbolje, saj je prejel oceno 10,00, v drugo pa prikazal precej boljšo vožnjo, ki mu je prinesla oceno 68,75. To je bilo na koncu dovolj za osmo mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Najboljši vožnji sta prikazala Japonca Ayuma Hirano in Taku Hiraoka ter z ocenama 92,25 in 91,75 osvojila prvi dve mesti. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Christianu Hallerju (82,50).


Tim-Kevin Ravnjak je v Cardroni prišel do drugega rezultata kariere [foto: Oliver Kraus/FIS]

Ravnjak: “Bil sem motiviran”

Tekmovanje je potekalo super, pogoji so bili odlični, tako v kvalifikacijah, kot tudi v polfinalu in finalu. Konkurenca je bila izjemno močna, prišla je res vsa deskarska ”smetana” in že v polfinale se ni uvrstilo kar nekaj velikih imen. Bil sem zelo motiviran in osredotočen, bilo mi je super, da sem lahko tekmoval z toliko odličnimi deskarji, na tako pomembni tekmi. Pritisk je bil zelo velik, ampak cilj in svoja pričakovanja sem definitivno dosegel, tako da sem zdaj še bolj zagnan za naslednjo tekmo v Ruki na Finskem. Imel sem nekaj smole z zdravjem in opremo, na treningu pred finali se mi je zlomila vez, kar me je malo vrglo iz tira, ampak sem k sreči lahko nadaljeval z zlomljeno vezjo. Drugače pa sem z osmim mestom zelo zadovoljen in vem, da lahko ta rezultat letos še izboljšam. To je bila moja prva tekma po operaciji obeh zapestij in boka tako da se počutim res dobro da sem spet ”nazaj”. Rad bi se zahvalil trenerju Matevžu Pristavcu, članom slovenske ekipe v Novi Zelandiji za podporo in vsem, ki so navijali,” je bil po tekmovanju srečen Tim-Kevin.

V ženski konkurenci se je z dobrim nastopom in s sedmo oceno kvalifikacij v polfinale prebila tudi Sadarjeva. Naši deskarki pa v tem delu tekmovanja ni šlo vse po načrtih, tako da ni prišla v finale, njena končna uvrstitev pa je bila 18. mesto. Najboljša tekmovalka dneva je bila Američanka Kelly Clark.

Lep rezultat, tretji najboljši v karieri, je zabeležil tudi Kralj, ki je zasedel 27. mesto, Kavčič je bil 44., Štante 48., Kralj Kos pa 60.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cardrona :. Snežni kanal (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Cardrona :. Snežni kanal (ž)


Leave a Comment