Razingerjeva in Šimenc najhitrejša v Ložu

Drugo prizorišče Poletnega pokala Geoplin je v sončnem vremenu gostil kar 135 tekmovalcev, ki so se pomerili na 14. tekmovanju SKI rolke Lož 2013.

Otroške kategorije so tekmovale na 2,7 km s skupinskim štartom. V kategoriji mlajših deklic je najhitrejše pritekla v cilj Ajda Arh (SD Bohinj) pred Živo Klemenčič (TSK Triglav Kranj) in Saro Zidar (TSD Olimpija Bloke). Pri mlajših dečkih je bil najhitrejši Anže Gros (NŠD Medvode) pred Markom Vozljem (TSK Triglav Kranj) in Davidom Parkljem (SK Ihan).

V kategoriji starejših deklic je bila najhitrejša Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj) pred Majo Zbačnik (TSD Olimpija Bloke) in Doro Kurečić (SK Orosavlje, Hrvaška). Pri starejših dečkih je s progo najhitreje opravil Žiga Igličar (SK Brdo) pred Žigom Špeličem (TSK Triglav Kranj) in Janom Mihom (TSK OGP GRAD Bled).


Absolutna zmagovalca Nika Razinger in Miha Šimenc [foto: SZS]

Odrasli tekmovali v zasledovanju

Odrasle kategorije so tekmovale v zasledovanju. Prvi štart je bil skupinski, drugi pa zasledovalni po zaostankih prvega teka. Skupaj so pretekli 6,8km.

V kategoriji mlajših mladink je bila najhitrejša Nina Klemenčič (TSK Triglav Kranj), ki je osvojila tudi tretji absolutni čas žensk. Drugo mesto je zasedla klubska kolegica Tjaša Trampuš, tretje mesto pa domačinka Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož).

Absolutna zmagovalka pri ženskah je postala Blejka Nika Razinger (TSK OGP GRAD Bled) pred Manco Slabanja (SK Ihan).

V kategoriji mlajših mladincev se je zmage veselil Sebastijan Potokar (TSK JUB Dol), pred Jakom Maroltom (TSD Olimpija Bloke) in Andrejem Jenko (TSK JUB Dol).
Miha Šimenc (TSK Logatec) je s časom 16:11 postal absolutni zmagovalec proge pred Miho Dolarjem (TSK OGP GRAD Bled) in Matejem Šimencem (TSK Logatec).

Leave a Comment