Reich-Pogladič do drugega mestu

Preizkušnje v avstrijskem St. Lambrechtu se nadaljujejo. Danes je prišla na vrsto superkombinacijska tekma, sestavljena iz superveleslalomskega in slalomskega dela. Predvsem sta se odlično odrezala Andraž Reich-Pogladič in Žan Grošelj, ki sta bila po uvodnem delu na drugem oziroma četrtem mestu, s prav tako dobrima slalomskima vožnjama pa sta se na koncu obdržala na teh mestih. Andraža so od zmage ločile 4 stotinke sekunde, Žana pa od stopničk 25 stotink. Luka Pančur je zasedel 13. mesto.


[foto: GEPA]

V Hinterreitu je po preizkušnjah kategorije FIS na vrsto prišla še državna mladinska tekma, na kateri so nastopili tudi štirje naši smučarji. Od teh je šlo najbolje Janu BreznikuŽiga Skaza je bil 47., Jani Kavčič in Dušan Senčar pa sta odstopila v drugem teku. Zmaga je šla v roke Nemca Schmida, za njim pa sta se uvrstila Norvežana Monsen in Sejersted.

Na slalomski tekmi kategorije FIS v Turnauu je medtem nastopala šesterica Slovencev. Od teh je bil najboljši Timi Gašperin, ki prav tako ni bil veliko oddaljen od stopničk. Z 18. stotinkami zaostanka za tretjim mestom je bil na namreč peti. Jakob Špik je bil 14., Filip Mlinšek 23., Janez Golob pa 48.

FIS tekma pa je bila na sporedu tudi v italijanski Madonnu di Campiglio. Na veleslalomu je slovenski smučar prav tako osvojil četrto mesto. To je bil Tilen Debelak, njegov ekipni kolega Štafan Hadalin pa je bil peti. Ven Florjančič je postavil 42. čas voženj.

Leave a Comment