Robert Hrgota: “Vlogo trenerja sem sprejel z velikim ponosom”

Novi trener slovenske moške skakalne reprezentance je po svetovnem prvenstvu v poletih v Planici postal 32-letni Robert Hrgota, ki je na mestu glavnega trenerja zamenjal Gorazda Bertonclja.


Robert Hrgota je bil deležen podpore skakalcev [foto: SZS]

Novi trener, ki je do zdaj opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, je danes prvič spregovoril o svoji novi funkciji, ki jo je sicer že opravljal v soboto in nedeljo na svetovnem prvenstvu v Planici. “Glede na vso situacijo, ki se je dogajala, je bilo malce težje z veseljem prevzeti to funkcijo. Potem, ko se je vse skupaj malo umirilo, ko so se glave malo ohladile, pa sem to vlogo sprejel z velikim ponosom. Bo kar zahtevna, čevlji so veliki, a mislim, da s pozitivno energijo in z zagonom, kot ga imamo in smo ga imeli, se ne bojim tega izziva,” je sprva dejal Velenjčan živeč v Kranju, nato pa je dodal še nekaj misli o tem, kako so fantje na današnjem sestanku sprejeli njegovo novo vlogo: “Fantje so mi izkazali podporo. Rekli so, da mi bodo sledili, zato se po tem sestanku počutim bolj pomirjenega, zadovoljenega in se še bolj veselim dela z njimi.

Robert Hrgota je po težavah s kolenom kariero zaključil leta 2014, takoj pa se je podal v trenerske vode, kjer je pri SK Triglav Kranj najprej treniral najmlajše, postopoma pa je napredoval po starostnih kategorijah vse do mesta glavnega trenerja slovenske A reprezentance.

Prva naloga novega glavnega trenerja, ki bo na tej poziciji ostal vsaj do konca te sezone, bosta že prihajajoči tekmi v Engelbergu, kamor potuje sedmerica Slovencev in sicer Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Tilen Bartol, Domen Prevc, Rok Justin in Cene Prevc. Vlogo pomočnika bo v Švici opravljal Gašper Vodan.

Leave a Comment