Robert Kranjec: “Naredili so res lepo letalnico”


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik]

Robert Kranjec je v poplavi izjemnih daljav danes zabeležil četrto najdaljšo na novi letalnici v Vikersundu – 232 metrov, kar je nov slovenski rekord. To je bil že 97. polet Roberta Kranjca preko 200 metrov, preberite pa si kaj je povedal po novem državnem rekordu Slovenije.

Letalnica v Vikersundu je zelo lepa, moderna. Malo se je potrebno navaditi na radius na naletu, ki te malo stisne v počepu, nato pa sledi dolg odskočni pomol in tu moraš zadržati dober počep. Zelo všeč mi je tudi zato, ker se leti tik nad tlemi in ni toliko višine kot v Planici, hkrati pa se da leteti zelo daleč. Res super, naredili so lepo letalnico,” je o norveški lepotici dejal član SK Triglav Kranj.

Sicer pa sem z mojimi poleti danes zadovoljen. V prvem sem se malo lovil, ker sem vzel druge smuči, nato pa sem poizkusil še s tistimi, ki jih imam za manjše naprave, a se je izkazalo, da so te boljše,” je menil Kranjec in napovedal: “Za še daljše polete, kot ga je danes prikazal Evensen z 246.5 metri so potrebni dobri pogoji. Predvsem mora biti prava termika in ob tem bi lahko šlo dlje še za kakšen meter ali dva, več pa mislim da ne, saj je to že zelo daleč.

Leave a Comment