Robert Kranjec tretji v Oslu

Slovenski skakalec Robert Kranjec (134,5 m; 135,0 m) je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v norveškem Oslu zasedel tretje mesto. Član SK Triglav je podobno kot v petek v Trondheimu vodil po prvi seriji (134,0), v drugo pa sta bila Avstrijec Gregor Schlierenzauer (134,5 m; 135,0) in Poljak Piotr Zyla (135,5; 133,5) premočna ter skupaj stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Kranjec se je tako že 20 povzpel na stopničke.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Domači gledalci so tokrat skakalnico Holmenkollbakken zapuščali nekoliko razočarano, saj je njihov najboljši Anders Jacobsen na petem mestu ostal brez stopničk. Pod pričakovanji so nastopili tudi Nemci, saj imajo na osmem mestu najboljšega Michaela Neumayerja.

Med točke se je izmed slovenskih orlov uvrstil še Peter Prevc, ki je boljšo uvrstitev zapravil s slabšim prvim skokom (120,5 m). V drugo je tekmovalec iz Dolenje vasi zmogel 127,5 m in tako zaključil najboljšo petnajsterico. Andraž Pograjc (127,0) je le za las kot 31. ostal brez točk. Matjaž Pungertar (126,5) je bil 37. in Anže Semenič (89,5) 50.

Škoda, da na koncu vremenske razmere Robertu niso dovoljevale daljšega skoka. Pripravljen sem bil tudi znižati zaletno mesto tako, kot je to storil poljski trener za Stocha. A ko sem videl nastop Stocha, sem enostavno pustil zaletno mesto višje. Sem zelo vesel, da je Robi zadržal to mesto. V prvi seriji sem Petru zaletno mesto znižal za dve mesti, a se je enako odločila žirija za vse naslednje skakalce,” je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.

Svetovni pokal se sedaj seli v Planico, kjer bodo v četrtek na sporedu kvalifikacije, v petek in nedeljo posamična preizkušnja, v soboto pa se bodo tekmovalci pomerili na ekipni tekmi. “V meki smučarskih skokov na Holmenkollnu je biti na stopničkah največ v svetovnem pokalu kar je možno. Upam, da bo današnji rezultat potegnil tudi ostale in bo čim več gledalcev prišlo na tekmo v Planico,” je pogled proti dolini pod Poncami usmeril Janus.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment