Rogelj do rezultata kariere v Arosi

V Arosi se je nadaljevalo tekmovanje svetovnega pokala v deskarskem krosu. V Švici sta slovenske barve branila Rok Rogelj in Matija Mihič, ki sta uspešno nastopila že včeraj in se uspela prebiti skozi kvalifikacije in tako nastopila v današnji osmini finala.

Mihič je nastopil v drugi skupini šestih deskarjev in nadaljevanje tekmovanja zgrešil za las, saj je zasedel četrto mesto. Matija je ob koncu preizkušnje pristal na 27. mestu, kar je njegov najboljši letošnji rezultat in celo tretji rezultat kariere.


[foto: Oliver Kraus/FIS]

Medtem pa je Rok kazal še boljše vožnje. V peti skupini osmine finala je bil tretji, v četrtfinalu pa čez ciljno črto prišel celo kot drugi. V polfinalu mu je nato zmanjkalo le malo za napredovanje med šesterico najboljših, saj je zasedel četrto mesto.

Rok v malem finalu ni prav nič popustil in nadaljeval v slogu celega dne, prišel drugi čez ciljno črto in s tem zasedel končno osmo mesto. S tem je prišel do svoje najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala.

Zmage se je razveselil Avstralec Alex Pullin, drugi je bil Američan Nate Holland, tretji pa je bil Španec Lucas Eguibar.


Rezultati: Svetovni pokal .: Arosa


Leave a Comment