Rogljeva četrta v kvalifikacijah Sappora

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se po tekmah na veliki skakalnici v Oberstdorfu že nadaljuje na daljnem vzhodu, kjer so dekleta že opravila s kvalifikacijami na srednji napravi v Sapporu.


Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naša dekleta so na daljni vzhod pripotovala včeraj, razen viroze, ki je najbolj načela Niko Križnar, Evo Logar in Uršo Bogataj, pa je potovanje minilo brez večjih logističnih zapletov. Danes je bil ob 3. uri po našem in ob 11. uri po lokalnem času na sporedu uradni trening, sledile pa so še kvalifikacije za jutrišnjo tekmo ob 3. uri po slovenskem času.

Slovenske skakalke so bila v konkurenci kar 62 tekmovalk zanesljive in so se vse prebile na tekmo. Najboljša je bila s 87.5 metri in 100,5 točkami Špela Rogelj, ki je zasedla 4. mesto, Bogatajeva je bila s 83 metri in 89,1 točkami 15., Križnarjeva in Logarjeva pa sta s 83 oz. 74.5 metri ter 84,9 in 79,9 točkami osvojili 21. in 25. mesto med kvalifikantkami. Kvalifikacije je z 89.5 metri in 102,1 točkami dobila domačinka Juka Seto. “Dekleta so se brez večjih težav uvrstila na jutrišnjo tekmo, čeprav so Urša, Nika in Eva na skakalnico zaradi gripe, ki razsaja po ekipi, prišle direktno iz postelje – kapo dol za borbenost! Upam, da se bodo Špela, Maja in Ema izognile epidemiji. Špela je danes lepo napredovala iz skoka v skok, Maja in Ema sta testirali drese in skakalnico. Za jutri smo pripravljeni tudi z dobro zalogo pripomočkov proti gripi,” je iz Sappora sporočil glavni trener Sten Baloh, ki se od gripe počasi že poslavlja, medtem ko le ta napada njegovega pomočnika Primoža Peterko.

Od elitne deseterice je bila z 98 metri, meter in pol manj od rekorda naprave, daleč najdaljša danes Norvežanka Maren Lundby. Ema Klinec je pristala pri 86.5 metrih, Maja Vtič pa pri 82.5 metrih.

Leave a Comment