Rok Marguč: “Neobremenjeno bom branil kolajni s Španije.”

Slovenski reprezentant Rok Marguč je že dopotoval v kanadski Stoneham, kjer bo konec tedna branil srebro in bron, ki ju je Sloveniji prideskal na zadnjem svetovnem prvenstvu januarja 2011 v španski La Molini. Izkušeni štajerski deskar bo na svetovnem prvenstvu nastopil že četrtič, v boj za vrh pa vstopa sproščen in neobremenjen.


Rok Marguč na stopničkah v La Molini 2011 [foto: Zoom]

To sta zgolj dve izmed tekem, ki me čakata v letošnji sezoni. Ne obremenjujem se z dejstvom, da gre za svetovno prvenstvo. Že v Španiji sem imel takšen pristop,” je miren Marguč, ki pravi da mu proga v Stonehamu, kjer je bil na lani na tekmi svetovnega pokala med elitno šestnajsterico, zelo odgovarja. “Nadejam se še nekaj dobrih treningov na prizorišču. Prve dni bomo sicer, glede na vremensko napoved, verjetno počivali. Nato pa bo čas za akcijo…,” načrtuje eden izmed štirih Slovencev, ki bodo v petek in nedeljo nastopili v paralelnih disciplinah.


Rok Marguč v družbi štajerskega reprezentančnega kolega Tima Mastnaka [foto:Damijan Rifl]

Marguč je v dosedanjih petih nastopih na treh svetovnih prvenstvih osvojil srebro in bron, dve dvanajsti ter dvaindvajseto mesto. Zavidljiva statistika, ki obeta. Tudi v tej sezoni je Rok z dvema uvrstitvama v izločilne dvoboje dokazal, da je ˝v igri˝ in zato nanj lahko resno računamo tudi na svetovnem prvenstvu in v nadaljevanju svetovnega pokala, ki se 8. februarja premierno ustavi tudi na Rogli. Prav tam se je Rok pripravljal pred sobotnim letom v Kanado.

Spored na svetovnem prvenstvu

Petek,25. januar
paralelni veleslalom

Nedelja, 27. januar
paralelni slalom

Leave a Comment