Rok Marguč: “Z letom 2013 sem zadovoljen”

Štajerski deskarski reprezentant je v letu 2013 postavil nove mejnike v svoji uspešni deskarski karieri. Bronu in srebru s svetovnega prvenstva v La Molini leta 2011, je lansko zimo v Stonehamu dodal še zlato in tako postal prvi slovenski alpski deskar, ki se lahko pohvali s kompletom medalj s svetovnih prvenstev. V Arosi je spomladi prvič zmagal še v svetovnem pokalu, uspešen pa je bil tudi na zadnjih tekmah v koledarskem letu, kar je dober obet pred vstopom v leto 2014, ki ga bodo zaznamovale olimpijske igre v Sočiju.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž/FIS]

Naslov svetovnega prvaka, prva zmaga v svetovnem pokalu, lep začetek olimpijske sezone. Da, vsekakor dovolj razlogov, da sem z odhajajočim letom lahko zadovoljen,” nam je po enem izmed snežnih treningov, ki jih v teh dneh opravlja na Rogli, povedal Rok Marguč. Aktualni slalomski svetovni prvak je teden dni po uvodnih tekmah v Carezzi preživel v postelji, tako da kljub vedno slabšim razmeram skuša nadoknaditi zamujeno in med prazniki ni bilo in ne bo veliko počitka.”Tik pred premierno tekmo sezone sem zbolel. Na prvi veleslalomski tekmi sem še lahko izvlekel odlično četrto mesto, na slalomu pa ni šlo. Telo je bilo izčrpano, posledično sem storil nekaj napak in v izostreni konkurenci ostal brez finala. Glede na okoliščine sem s štartom v sezono zelo zadovoljen,” poudarja Marguč, ki se zaveda, da bo v januarju potrebno sestaviti mozaik, tako da bo v drugi polovici februarja, ko bosta na sporedu tekmi sezone, vse na pravem mestu.

Januarske proge so mi všeč

Januarska prizorišča in proge so mi všeč, še posebej pa se seveda veselim domače tekme na Rogli, ki bo na sporedu osemnajstega januarja. Ob tej priložnosti bi vse ljubitelje športa povabil na Roglo. Lani je bila domača tekma ena najboljših v svetovnem pokalu. Ne dvomim, da bo tudi letos tako. Atraktivno! Tudi dejstvo, da je to zadnja tekma, na kateri si športniki še lahko priborijo vozovnico za Soči bo dodalo k atraktivnosti paralelnih dvobojev,” je zaključil reprezentant, ki si v novem letu želi zdravja in dovolj pozitivne energije za postavljanje novih mejnikov v športni karieri.

Leave a Comment