Vasja Rupnik: “Navijal bom skozi okno”


Vasja Rupnik [foto: Klemen Zibelnik]

V četrtek se bodo najprej ob 10. uri in 30 minut na 20-kilometrsko preizkušnjo podali biatlonci, slabe štiri ure kasneje pa 15 kilometrov teka in štiri strelske postaje čakajo še predstavnice nežnejšega spola. V slovenski reprezentanci je vzdušje dobro, razloga za to sta uspešen uvod v novo sezono in domače prizorišče, ki je predvsem v zadnjih letih postalo skoraj prvi dom naše ekipe.

Tu preživimo več kot šest mesecev na leto, strežejo nas z vseh strani, resnično skrbijo za nas. Polni smo elana, za kar je poskrbelo tudi sonce, ki smo si ga po turobni Skandinaviji res že želeli videti. Tekmovališče je tudi letos odlično pripravljeno, danes je na strelišču malo pihalo, a meni prav težke razmere ustrezajo,” je povedal biatlonec z izjemno natančno roko Peter Dokl. Njegovo razmišljanje s strelišča je nadaljeval trener Uroš Velepec: “Pogoji na današnjem uradnem treningu so bili zelo težki. Veter se je obračal in videli smo ogromno zgrešenih strelov v vseh reprezentancah. Če bo jutri stanje podobno, bodo odločale izkušnje. Sicer pa se imamo tu čudovito in tudi ostali trenerji imajo zelo radi Pokljuko.

O priljubljenosti slovenskega biatlonskega prizorišča se je razgovorila tudi naša prva biatlonka Teja Gregorin: “Videla sem, da ogromno tekmovalk skače naokoli s fotoaparati. Pokljuka jim je več kot očitno všeč, saj je res vse na enem mestu. S prenovljenim centrom smo lani veliko pridobili.” Gregorinova je bila na prvi posamični preizkušnji v letošnji sezoni na 7. mestu, upamo pa, da ji bo prvi skok na stopničke uspel prav pred domačimi navijači.

Sicer pa sta zmago na posamični preizkušnji v Östersundu osvojila Švedinja Anna Carin Zidek in Emil Hegle Svendsen. Norveški as se je na Pokljuko vrnil po treh letih in je nad prenovljenim centrom navdušen: “Všeč so mi nove proge. Letos sem se res želel vrniti na Pokljuko, kjer sem dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Sem v odlični tekaški formi in upam, da bom tudi streljal dovolj dobro za še en vrhunski rezultat.

Za konec pa še izjava hudomušnega Vasje Rupnika, ki jutri ne bo nastopil: “Tako je mraz, da bom navijal kar skozi okno. Sobo si delim z Jakovim Fakom, mogoče bova danes pogledala kak film. Sicer pa je moja napoved za jutri za vse Slovence enaka – hitri bodo na progi in štiri ničle bodo na strelišču.” Sprejmemo!

Leave a Comment