S Krvavca v Carezzo

V petek in soboto se bodo po deskarjih prostega sloga in krosistih za točke svetovnega pokala prvič v letošnji sezoni pomerili tudi alpski deskarji. Po zaključnem treningu na domačem Krvavcu, se v italijansko Carrezzo optimistično odpravlja Tržičan Žan Košir, ki je zadnje dni pred odhodom na prvi tekmi sezone treniral v domačih zimsko športnih središčih.


Žan Košir [foto: Damijan Rifl]

Letos sem prvič odkar tekmujem v svetovnem pokalu zadnji del priprav lahko opravil kar doma. Začel sem na Rogli, za zaključek pa sem pred odhodom v Italijo skočil še na bližnji Krvavec ter tam opravil še en kakovosten trening,˝ nam je povedal Košir, ki se je v začetku meseca mudil tudi na prizorišču prvega letošnjega slaloma in veleslaloma v Carezzi. “Preučil sem teren, sneg ter postavitve večih trenerjev, hkrati pa sem seveda oko vrgel tudi na konkurenco. Zanimivo bo,” je pred olimpijsko sezono dobro razpoložen Tržičan, ki trdi, da je s trenutno pripravljenostjo zadovoljen a hkrati dodaja, da bi bili prav dobri rezultati na uvodnih tekmah tista dodana vrednost, ki bi mu lahko dala dodaten zagon za uspešno nadaljevanje sezone.

Spored

Petek, 13.12.2013, paralelni slalom
Sobota, 13.12.2013, paralelni veleslalom
(obe tekmi bosta izpeljani v formatu “single run”, kar pomeni, da v izločilnih dvobojih tekmeca opravita samo po eno vožnjo)

Leave a Comment