S svetovnim prvakom se je pomeril Mirko Smogavec

Včeraj je na Rogli potekalo ekshibicijsko tekmovanje alpskih deskarjev na snegu “Pomeri se s svetovnim prvakom”, ki ga je na Rogli gostil aktualni svetovni prvak v paralelnem slalomu Rok Marguč. Na ekshibicijski tekmi je bil najhitrejši Mirko Smogavec s Slovenske Bistrice, ki mu je tako pripadla čast in glavna nagrada – v zaključnem dvoboju sezone na Rogli se je pomeril z gostiteljem Rokom Margučem.


Gostitelj Rok Marguč z zmagovalcem Mirkom Smogavcem [foto: Damijan Rifl]

Rok je bil seveda hitrejši, kar pa seveda ni bilo bistveno, saj je bil zadnji dvoboj zgolj ekshibicijske narave. Smogavec, ki velja za enega boljših rekreativnih alpskih deskarjev v Sloveniji, je očitno imel dober dan, saj mu je po petem mestu v kvalifikacijah vse šlo kot po maslu. Po zanesljivih zmagah v osmini in četrtfinalu mu je polfinalu premoč priznala tudi najboljša slovenska alpska deskarka Gloria Kotnik. V finalu je dobro pripravljenost in vzdržljivost, ki jo poleti nabira na kolesu, potrdil z zmago proti Gašperju Oblaku. Slednji je tekmo tako končal na drugem mestu. Tretje mesto je osvojila Gloria Kotnik, četrto pa Gaber Guna.


Ekipa “Ajga team” z Gorenjske: Gaber Guna (Sense), Igor Grohar (Kessler/Flander), Gašper Oblak (Sense) [foto: Damijan Rifl]

Vesel sem, da se je na Rogli na ta lep sončen dan zbralo kar 43 deskarjev. Od najmlajših (na Rogli je hkrati potekalo državno prvenstvo v veleslalomu do 15 let, op.p) pa do tistih, ki imajo za seboj že precej deskarske kilometrine. Danes smo lahko videli, da se za prihodnost našega športa ni bati,” je zadovoljen gostitelj Rok Marguč, ki je navdušen tudi nad zavidljivim nivojem deskanja rekreativcev. “Zelo lepo se peljejo in tudi hitro,” je kompliment rekreativcem namenil svetovni prvak in dodal, da se nadeja, da bo v prihodnosti v Sloveniji še več tovrstnih srečanj alpskih deskarjev, amaterjev in tudi profesionalcev. Tokratnega so se poleg gostitelja Marguča in že omenjene Glorie Kotnik izmed slovenskih deskarjev med drugim udeležili tudi Jure Hafner, Tim Mastnak ter mladi reprezentanti. Izmenjava izkušenj o opremi, tehniki in terenih, ki so najprimernejši za “carving” so bile po tekmi najpogostejša tema pogovorov med udeleženci, ki so si bili enotni, da naj tovrstno druženje postane tradicionalno.


Najboljši štirje na ekshibicijski tekmi [foto: Damijan Rifl]

Končni vrstni red:

1. Mirko Smogavec
2. Gašper Oblak
3. Gloria Kotnik
4. Gaber Guna

16 finalistov (izmed 43 nastopajočih):

1. Gloria Kotnik
2. Patricia Mastnak
3. Marko Vizovišek
4. Boro Petrušič
5. Marko Smogavec
6. Iva Polanec
7. Jani Goltes
8. Blaž Zupan
9. Igor Grohar
10. Gaber Guna
11. Gašper Oblak
12. Mia Čebulj
13. Boštjan Verdnik
14. Zlatko Britošek
15. Aljoša Fijavž
16. Dejan Gosteničar

Leave a Comment