Saas Fee uspešna popotnica za krosiste


Utrinek iz treninga v Saas Fee [foto: SZS]

Smučarji prostega sloga so se v začetku tedna vrnili iz uspešnega treninga na švicarskem ledeniku Saas Fee. Za ekipo svetovnega pokala s Filipom Flisarjem na čelu so bile to prve skupne priprave. Od predvidenih osmih dni treninga je ekipa smučarskega krosa zaradi muhastih vremenskih razmer opravili samo šest dni. So bili pa zato ti dnevi zelo plodni. Progo so od zadnjega treninga še nekoliko spremenili, kar je pomenilo, da je omogočala veliko različnih kombinacij. Dodali so še eno od različic štartnega odseka, kar je pogosto na tekmah svetovnega pokala.

Za družbo Švicarji in Američani

Naši tekmovalci so trenirali v družbi Švicarjev in Američanov. Trening je bil zelo obsežen, saj so tekmovalci vsak dan opravili več kot 15 voženj na 50 sekund dolgi progi. Veliko pozornosti so namenili treniranju štarta na različnih strminah in objektih. Za intenzivnejšo vadbo štarta so skupaj s svetovno prvakinjo in dobitnico globusa v sezoni 2012/13 Fanny Smith, najeli snežne sanke, kar se je izkazalo za vrhunsko potezo.


Utrinek iz treninga v Saas Fee [foto: SZS]

Težave so še vedno prisotne

Tekmovalci so smučali dobro. Filip Flisar je imel v začetnih dnevih nekaj težav z ramo, vendar ko se je vse skupaj ogrelo in razmigalo je bilo njegovo smučanje na trenutke že pravo. Saša Farič ima še nekaj težav na skokih, Blaž Ogorelc pa napreduje iz dneva v dan. Skupaj s serviserjem Ladislavom Mulejem so v odličnih razmerah za test smuči testirali smuči, da bodo kar se da hitro drsele, ko bo potrebno. S slovensko ekipo sicer trenira tudi Britanec Peter Whealan, kar še pripomore k kvalitetnejši vadbi.

V tem tednu pa se je ekipa že preselila na avstrijskem ledeniku Stubai, kjer je kar nekaj evropskih ekip. Pod vodstvom trenerja Primoža Vrhovnika bodo tam ostali do 12. novembra.

Leave a Comment