Sberbank novi sponzor skakalcev

Idilično okolje ljubljanskega Mosteca je gostilo novinarsko konferenco slovenske moške reprezentance. Ob tej priložnosti je direktorica Smučarske zveze Slovenije (SZS) Barbara Kürner-Čad podpisala tudi pogodbo z novim sponzorjem Sberbank. Sberbank je bivša Vorlsbank, ki se je konec januarja 2013 po prihodu novih lastnikov preimenovala v Sberbank.


Podpis pogodbe [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Koncentracija pomembna tako v življenju kot športu

Sberbank ima filozofijo, da smo dolgoročni partner naših strank – tako občanov kot tudi podjetji. Na tej življenjski poti imamo vsi cilje, ki jih skušamo vztrajno doseči. Biti moramo skoncentrirani, a hkrati mora biti v življenju prisotno tudi veselje in oddih. To so vrline, ki jih potrebujemo v športu. V konkretnem primeru v nordijskem smučarskem športu – vztrajnost pri teku, koncentracija pri biatlonu in skokih, kjer se vse dogaja v le nekaj sekundah. Na drugi strani k športu spada tudi veselje. Verjamem, da se morajo tudi športniki občasno odklopiti, da pozabijo na vse, kar se okoli njih dogaja. To je povezava, ki se meni osebno zdi zelo posrečena in smo se zaradi tega odločili za podpis sponzorske pogodbe. V naslednji sezoni bomo tako eden glavnih partnerjev skakalcev. Že sedaj jim želim veliko uspeha v novi sezoni ter seveda v Sočiju, ki je v našem primeru še posebno pomembna zadeva, saj je naš lastnik Sberbank največja banka v Rusiji ter bo verjetno igrala pomembno vlogo v Sočiju,” je dejal Gašper Ogris-Martič, predsednik uprave Banke Sberbank.

SZS dolgo časa iskala sponzorja iz bančnega sektorja

Vidno srečen pa je bil tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga, ki je tako dopolnil proračun največje panožne zveze. “Na smučarski zvezi, posebno pa pri skakalcih in nordijskih kombinatorcih se veselimo sodelovanja. Že dolgo časa smo iskali skupni kontakt z eno izmed večjih bančnih skupin. Vesel sem, da smo našli skupni jezik z Sberbank. Za vse sponzorje je primeren čas, saj so uspehi v zadnjem obdobju več kot zagotovilo, da bodo deležni uspešne zgodbe. Še enkrat hvala novemu partnerju,” je ob tem dejal Ulaga.

Leave a Comment