Schildova spet nepremagljiva, Tina do najboljše uvrstitve te sezone

V Courchevelu je v zadnjih dneh zapadlo več kot meter snega, zato včeraj niso mogli izpeljati slaloma kot so načrtovali. Danes so progo uspeli pripravili in tekmovalke so nastopile na drugem slalomu te sezone.


Najboljša slalomsitka zadnjih let [foto: GEPA]

Že v prvi vožnji je bila nepremagljiva Marlies Schild, ki je vlogo favoritinje upravičila tudi v drugo. Slavila je z veliko prednostjo pred Tanjo Poutiainen in Kathrin Zettel.

Razmere na progi pa niso bile najboljše. Že po peti tekmovalki so se pojavile smučine, kar je povzročilo tudi veliko odstopov. Izmed najboljše trideseterice slalomistk, jih prve proge ni zaključilo kar šest. Prvih pet tekmovalk – Schild, Hoefl-Riesch, Pietilae-Holmner, Zuzulova, Poutiainen – je bilo razvrščenih v le 80 stotinkah sekunde, od šestega mesta naprej pa so se začeli zaostanki naglo večati.


Courchevel [foto: FIS Alpine Ski World Cup/Facebook]

V drugi vožnji se je najprej pokazalo sonce, nato je začel rahlo naletavati sneg, vidljivost pa se je poslabšala. Tekmovalke so se z zahtevnim slalomom spopadale različno, prednost pa so po večini izgubljale preko celotne proge. Večji preskok je uspel Nemki Lena Duerr, ki se je z odlično predstavo povzpela na končno 8. mesto.

Tina Maze je bila po prvi slalomski vožnji kljub velikemu zaostanku (+2,99) za vodilno Marlies Schild na 13. mestu. V drugo pa je izkoristila veliko prednost, ki jo je imela pred Duerrovo, in z 41 stotinkami prednosti prevzela vodstvo. Prva, ki jo je uspela prehiteti, je bila Avstrijka Michaela Kirchgasser. Na koncu je, tudi zaradi številnih odstopov najboljših, Mazejeva osvojila 5. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v letošnji sezoni. Maruša Ferk in Katarina Lavtar sta odstopili že v prvi vožnji.

Proga je bila kar načeta, a bi se dalo priti med trideset. Punce imajo številke tako visoke, da nam ne preostane drugega kot popolni napad za uvrstitev med trideset. Pri taki vožnji pa je možnost napake velika in punci sta mogoče želeli preveč in napravili napaki že v zgornjem delu proge. Katarina je zajela količek, česar na treningu ni naredila sigurno že dva ali tri mesece,” je po tekmi o nastopih Maruše in Katarine dejal trener Denis Šteharnik.

Dekleta zdaj takoj odhajajo v Flachau, kamor bodo prispela okoli polnoči. Jutri popoldne jih čaka trening v Reiteralmu ali Flachauu, v torek dopoldne pa že prosto smučanje na progi, kjer bo potekala tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Courchevel :. Slalom (ž)


Leave a Comment