Vreni Schneider dočakala družbo na prestolu

Drugi slalom svetovnega pokala za dekleta je potekal v francoskem Courchevelu. Na startu proge Stade Emile Allais je bilo 65 tekmovalk, med njimi tudi dve Slovenki – Tina Maze s startno številko štiri in Katarina Lavtar s številko 60. Maruša Ferk, ki bi se danes prav tako morala boriti za točke, ni nastopila, saj je na včerajšnjem treningu začutila bolečine v vratu.

Tekmovalka, ki je ob dobrih pogojih v Savojskih Alpah, postavila prvi čas za primerjavo ostalim, je bila zmagovalka prvega slaloma v finskem Leviju Američanka Michaela Shiffrin. Takoj jo je prehitela Avstrijka Kathrin Zettel, ki je mimo 59 vrat presmučala za dve desetinki bolje, Švedinja Frida Hansdotter pa je bila nato z odlično vožnjo naslednja vodilna smučarka. Zettlovo je ugnala za 57 stotink.


Na zmagovalni oder sta prvič skupaj stopili sestri Schild – Marlies (levo) in Bernadette (desno) [foto: GEPA]

Prva vožnja z neobičajnimi imeni

Tina Maze, ki se je na zadnji tekmi v St. Moritzu odrezala izjemno in osvojila tretje mesto, v prvi vožnji ni bila med hitrejšimi. Manjšo napako je namreč naredila pred strmim delom proge, kjer so imele težave tudi mnoge ostale tekmovalke. V nadaljevanju ji smuči niso stekle najbolje, tako da je ob prihodu v cilj zasedla četrto mesto, njen zaostanek za Hansdotterjevo pa je znašal 1.38 sekunde. Po koncu prvega teka smo videli razpredelnico tekmovalk, ki je nismo ravno vajeni. Švedinjo je za 13 stotink prehitela Avstrijka Bernadette Schild, njena sestra Marlies Schild, pa je nato prišla na tretje mesto z 20 stotinkami zaostanka.

Lavtarjevi v slalomu še nekoliko manjka

Katarina Lavtar, ki je v letošnji sezoni že dvakrat prišla do veleslalomskih točk svetovnega pokala, je danes poskusila osvojiti tudi prve slalomske točke, a z visoko startno številko je bila naloga vse prej kot lahka. Katarina je tako kot 24 ostalih smučark svoj nastop končala predčasno.


Tina Maze na današnji tekmi ni bila ravno razpoložena [foto: GEPA]

V finalu Črnjanka neodločno

Mazejeva je v finalu nastopila s 15. časom prvega teka. V njeni vožnji ni bilo kakšnih velikih napak, ki bi ji prinesle veliko izgubo časa, a je bil nastop preveč previden za preboj po lestvici navzgor. Ob prihodu v cilj je zasedla tretje mesto, njena končna uvrstitev pa je bilo 17. mesto.

Schildova ob bok Schneiderjevi

Na vrhu razpredelnice ni prišlo do velikih sprememb, le da sta se na prvem oziroma tretjem mestu zamenjali sestri Schild, tako da je do zmage prišla starejša, Marlies. Avstrijka je tako vknjižila 34. slalomsko zmago na tekmah svetovnega pokala in se tako na večni lestvici slalomskih zmag izenačila z legendarno Švicarko Vreni Schneider. Na francoskem snegu se presenetljivo ni znašla Shiffrinova, ki je bila le 12.

Karavana se sedaj seli v francoski Val d’Isere, kjer dekleta v soboto čaka smuk, v nedeljo pa še veleslalom. Zaradi napovedanega močnega sneženja v četrtek, bodo dekleta trening opravila tudi v sredo, čeprav to prvotno ni bilo načrtovano.


Rezultati: Svetovni pokal .: Courchevel :. Slalom (ž)


Leave a Comment