“Schlieri” prekinil niz Koflerjevih zmag

Harrachov - posamična tekma
Na odru za zmagovalce Daiki Ito, Gregor Schlierenzauer in Anders Bardal. [foto: FIS]

Zmaga še četrte tekme svetovnega pokala gre tudi tokrat v Avstrijo. V Harrachovu na Češkem je pred Japoncem Daikijem Itom in Norvežanom Andersom Bardalom zmagal Gregor Schlierenzauer. Ta je z izjemnim skokom 140,5 m vodil že po prvi seriji in si pred drugouvrščenim Davidom Zaunerjem zagotovil 7,5 točk prednosti. V finalni seriji je »Schlieri« skočil 128 m in s pičlo eno točko prednosti pred Daikijem Itom končal na vrhu razpredelnice. Ito je uspel ohraniti prednost iz prve serije, ko je končal kot tretji, v finalu je s skokom 136,5 m eno mesto pridobil in se veselil mesta na drugi najvišji stopnički. Norvežani so se po nedeljski lillehammerski preizkušnji spet lahko veselili medalje, tokrat bronaste, ki jim jo je s finalnim skokom 135,5 m priboril Anders Bardal. Na četrtem mestu je končal že omenjeni Zauner, ki je do nastopa Schlierenzauerja vodil celotno prvo serijo. V finalu je s skokom 133,5 m dve mesti izgubil, vendar je za povratnika po operaciji kolena to zelo dober rezultat. Vodilni v seštevku svetovnega pokala Andreas Kofler je končal šele na 18. mestu.

Kranjec končal kot peti, ostali fantje opravili zadovoljivo

Daleč najuspešnejši slovenski skakalec je bil danes Robert Kranjec. Po prvi seriji je bil s skokom dolgim 126 m šesti, v finalu pa je doskočil pri 133,5 m, pridobil eno mesto in se zasluženo veselil odličnega rezultata. S tem je »Leteči Kranjec« potrdil dobro pripravljenost in upamo lahko, da bo dobro formo le še stopnjeval. “Uspela sta mi dva dobra skoka. S petim mestom sem zelo zadovoljen. Odličen rezultat. Vedno pa je lahko še bolje. Za danes je bilo to peto mesto, če bom pa za naprej lahko še bolje nastopil, pa še toliko bolje. O stopničkah pa je težko govoriti, saj je nekje deset skakalcev, ki so na zelo visokem nivoju. Nekaj pa je odvisno tudi od sreče. Nima smisla razmišljati o stopničkah oz. zmagah. To mora priti samo od sebe,” je po tekmi povedal Kranjec.

Robert Kranjec
Robert Kranjec [foto: GEPA]

Na dobrem 14. mestu je z daljavo 125,5 m končal Peter Prevc, ki je v finalu šest mest pridobil. Jernej Damjan in Jure Šinkovec sta po prvi seriji končala na repu razpredelnice. V finalu sta se po zaletišču spustila kot drugi in tretji, opravila boljša skoka in pridobila nekaj mest. Na koncu je Damjan s skokom dolgim 127 m zasedel 21. mesto, Šinkovec pa je z daljavo 122 m končal kot 24.. Juriju Tepešu in Dejanu Judežu se ni uspelo uvrstiti v drug del tekmovanja. Obstala sta na 39. oziroma 43. mestu.

Dosegli smo lep ekipni uspeh s petim mestom Robija. Najbolj pomembno je to, da smo naše nastope v finalni seriji stopnjevali. V prvi seriji smo imeli nekoliko smole z vetrom, tudi skoki niso bili tehnično najboljši. Kot rečeno, eno z drugim, gre lepo skupaj. Imamo še rezerve, kar se vidi,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Jutri bo v Harrachovu na sporedu ekipna preizkušnja, kjer bo Slovenija nastopila v postavi Damjan, Šinkovec, Prevc in Kranjec (v navedenem vrstnem redu).


Rezultati: Svetovni pokal .: Harrachov :. Uradni rezultati


Izjava: Goran Janus (.mp3)
Izjava: Robert Kranjec (.mp3)


Leave a Comment