Še drugič najboljši Fourcade

Z moškim šprintom na 10-kilometrski progi je najbolje opravil Francoz Martin Fourcade in se že drugič v tej sezoni povzpel na najvišjo stopničko. Znova je bil najboljši slovenski predstavnik Klemen Bauer, ki je zasedel 22. mesto.

Bauer je bil tudi tokrat bolj prepričljiv na strelišču, kot smo vajeni pri njem, še posebej v položaju leže, kjer je bil stoodstoten. Stoje je pustil nepokriti zadnji dve tarči, sicer bi bila njegova uvrstitev glede na doseženi 14. tekaški čas še boljša. “Moram narediti primerjavo s prejšnjo tekmo, kjer nisem bil razpoložen na progi, tokrat pa sem se počutil fantastično in sem zato tudi bolj sproščeno nastopal. K temu so pripomogle tudi vrhunsko pripravljene smuči. Na streljanju stoje sem prve tri strele izdelal v skladu z željami, nato pa sem pri četrtem nekoliko zaspal, izgubil ritem in tudi peti strel je šel mimo. Čeprav uvrstitev ni najboljša, sem zadovoljen s svojim nastopom. Za naslednje tekme želim predvsem ohraniti takšne občutke, kot jih sedaj občutim pri streljanju. Torej obvladovati situacijo in kontrolirati izvedbo streljanja. Zasledovalna tekma bo že prva takšna priložnost, kjer bom poskušal zmanjšati zaostanke za najboljšimi in napredovati po lestvici navzgor,” je spregovoril po tekmi Bauer.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Jakov Fak v položaju stoje ni uspel podreti še ene tarče več kot Bauer. Trije kazenski krogi in deseti tekaški čas so zadostovali za 28. mesto in uvrstitev v trideseterico najboljših. “Lepo se je izšla prva polovica tekme, potem pa sem imel smolo z vetrom v položaju stoje in tri zgrešene tarče so me stale uvrstitve, ki si jo želim. Predvsem moram narediti takšen nastop, da bom sam zadovoljen z njim, potem pa verjamem, da bo to tudi vrhunska uvrstitev,” je bil tokrat bolj redkobeseden Fak.

Najstarejši slovenski biatlonec Janez Marič se tekaško približuje konkurentom, žal pa je bil danes na strelišču nenatančen kar štirikrat (1,3), kar mu je z 68. mestom odneslo tudi nastop v zasledovanju. Peter Dokl, ki smo ga vajeni boljšega streljanja, je zgrešil po enkrat v vsakem položaju, na progi pa ni zdržal tempa in se uvrstil na 95. mesto.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Martin Fourcade je znova dokazal, da mu njegovi nasprotniki tekaško težko sledijo. Kljub eni nepodrti tarči (0,1) se je znova zavihtel najvišje. Na drugo in tretje mesto sta se brez zgrešenih tarč in z zaostankom 6,5 oziroma 31,3 sekunde uvrstila Šved Fredrik Lindstroem in Američan Tim Burke.

Jutri se bodo v Östersundu za zaključek prvega svetovnega pokala v sezoni 2013/14 za nekaj dni od tekem najprej poslovile biatlonke z nastopom na 10-kilometrskem zasledovanju ob 11.30 uri, biatlonci pa na 12,5-kilometrskem dve uri za njimi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Šprint (m)


Leave a Comment