Sedem Slovencev na drugi tekmi novoletne turneje

Novoletna turneja štirih skakalnic se je iz Oberstdorfa preselila v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo na prvi januarski dan še druga tekma iz nemške polovice turneje. V današnjih kvalifikacijah je nastopilo sedem slovenskih predstavnikov in prav vsem se je – tako kot v Oberstdorfu – uspelo uvrstiti na tekmo, zopet pa smo dobili tudi zanimive pare tekmecev.


Peter Prevc

Med najboljšimi sta bila glavni slovenski adut Peter Prevc (138 metrov) in Robert Kranjec (136,5 metrov) s četrtim oziroma petim mestom. Jurij Tepeš, Tomaž Naglič in Jaka Hvala so zmogli do 129 metrov, kar je bilo dovolj za 28., 31. in 34. mesto. Še mesto nižje se je uvsrtil Jernej Damjan (128 metrov), Rok Justin (129 metrov) pa je bil 39. Prevc bo na jutrišnji tekmi izzval Čeha Lukasa Hlavo, Kranjec pa Japonca Yuto Wataseja. Če se je Janne Ahonen v Oberstdorfu pomeril s Kranjcem, bo tokrat njegov slovenski tekmec Jernej Damjan. Tomaža Nagliča čaka Krzysztof Biegun, Roka Justina pa Klemens Muranka. Avstrijec Wolfgang Loitzl bo izzval Jurija Tepeša, Jako Hvala pa Čeh Jan Mutura.

Nagrado dva tisoč evrov si je za zmago v kvalifikacijah prislužil Avstrijec Thomas Diethart, ki je poletel kar do 141,5 metrov. Odlično je nastopil tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Kamil Stoch in nedavno poškodovani Thomas Morgenstern.

Kaj veliko časa za proslavljanje novega leta skakalci ne bodo imeli. Jutrišnja tekma na olimpijski skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu bo na sporedu ob 14. uri.


Rezultati: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment