Sedem slovenskih zmag na No border Cupu v Avstriji

Zadnjo nedeljo v letošnjem letu so smučarski tekači tekmovali na prvi tekmi No border cupa, ki je potekala v Alpenareni v Beljaku. Skupaj je bilo na štartu kar 369 tekmovalcev iz Italije, Avstrije ter Slovenije. Slovenska bera osvojenih stopničk je bila velika, skupaj kar 20 od tega sedem prvih mest. Tekmovanje je potekalo v klasični tehniki s posamičnim štartom ter obenem štelo tudi za Zimski pokal Geoplin 2013/14.

V moški članski kategoriji je na 10 km zmagal Rok Tršan (TSK Logatec) pred Domnom Potočnikom (TSK OGP GRAD Bled) in Lukom Gostinčarjem (TSK JUB Dol). Pri juniorjih je na enaki razdalji zmagal Lovro Malnar (TSK Logatec) pred Mihom Šimencem (TSK Logatec) in Mihom Dolarjem (TSK OGP GRAD Bled). Starejši mladinci so morali preteči 8 km, kjer je zmaga odšla v roke Klemenu Razingerju (TSK OGP GRAD Bled), drugi je bil Benjamin Črv (ND Rateče Planica) ter tretji Miha Ličef (ŠD Gorje). 3 kroge po 2 km oziroma 6 km so morali preteči mlajši mladinci, kjer je zmagal Italijan Luca Del Fabbro pred Avstrijcem Georgom Mallejem in Vilijem Črvom (ND Rateče Planica).


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V ženski kategoriji starejših mladink je na razdalji 6 km zmagala Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec) pred Urško Koprivec (TSK JUB Dol) in Veroniko Jakopič (ŠD Gorje). Pri mlajših mladinkah je na enaki razdalji zmagala Anja Mandeljc (ŠD Gorje) pred domačinko Anno Juppe in Italijanko Christino Pittin.

Pri otroških kategorijah je Jan Miha (TSK OGP GRAD Bled) zmagal v kategoriji starejših dečkov, Maja Kerštajn (ND Rateče Planica) je osvojila drugo mesto pri starejših deklicah. V kategoriji mlajših dečkov je zmagal Anže Gros (NŠD Medvode) pred Markom Vozljem (TSK Triglav) in Janom Plevelom (TSK JUB Dol). Zala Jenko (NSD Medvode) je v kategoriji mlajših deklic osvojila tretje mesto.


Rezultati: No border cup .: Beljak


Leave a Comment