Sedemčlanska slovenska ekipa v Soeldnu

Nova sezona svetovnega pokala z alpske smučarke in smučarje je tik pred vrati. Pred tekmo v avstrijskem Soeldnu so pred novinarji spregovorili člani in članice ekip za tehnične discipline – Andreja Slokar, Ana Bucik, Tina Robnik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Le-tem se bo na ledeniku Rettenbach ta konec tedna pridružila tudi Neja Dvornik.


Andreja Slokar je dobro pripravljena na začetek sezone [foto: SZS]

Priča smo bili tudi podpisu pogodbe o sponzorstvu z Generali zavarovalnico, s katero slovenska reprezentanca v alpskem smučanju uspešno sodeluje že vrsto let. Generali in slovenska reprezentanca v alpskem smučanju imata večletno uspešno partnerstvo. Skupaj ustvarjata uspehe s predanostjo, odličnostjo in predvsem z levjesrčnim pristopom. Z današnjim dnem postaja Generali tudi uradno generalni sponzor slovenske reprezentance v alpskem smučanju. Punce in fantje s tem postajajo levjesrčni smučarji oz. “Lionheart ski team”. V prihajajoči sezoni, ki bo imela z ZOI Peking 2022 vrhunec štiriletnega obdobja, so prepričani, da bo levjesrčnost tista dodatna pika na “i” za nove skupne uspehe. Na koncu sezone bodo skupaj s športniki kot novost podelili posebno nagrado za: najbolj levjesrčno in najbolj levjesrčnega smučarja.

Izjave

Mitja Feri, član uprave Generali zavarovalnice
Veselimo se tega sodelovanja. Letos smo naše sodelovanje še nagradili. Pri smučanju smo prisotni tudi kot individualni sponzorji, Andreje Slokar in Štefana Hadalina. Sodelovanje se je še dodatno razvilo s to povezavo naše levjesrčnosti in zagrizenosti naših športnikov, vse to se lepo poveže z našim simbolom, levom. Želim vam veliko uspehov v letošnji sezoni in upam, da bo že ta vikend dokazal koliko truda ste vložili v tem pripravljalnem obdobju.

Uroš Zupan, direktor SZS
Iskreno bi se zahvalil, da imajo alpske discipline zopet generalnega sponzorja. Očitno sodelujemo dobro, vedno pa poudarim da je sodelovanje vzajemno. Verjamem, da ste v nas prepoznali kredibilnega partnerja, s katerim krepite blagovno znamko. Verjamem, da ta slogan levjesrčni dobro povezuje znamki in verjamem, da bo naša zgodba uspešna tudi v praksi. Veseli smo, da imamo za generalnega sponzorja tako uveljavljeno znamko kot je Generali. To tudi nam dajo dodatno vrednost. Sodelovati želimo na dolgi rok.

Janez Slivnik
V začetku oktobra je bilo, kot že skoraj pregovorno vsako leto, slabo vreme. Tudi letos ni bilo nič drugače. Naše priprave so bile zato malo otežene. Na srečo nam je v zadnjem tednu uspelo opraviti ključni trening, najprej v Soeldnu pa potem v Val Senalesu in potem zopet v Soeldnu na progi za tekmo. Mislim, da je bil trening zelo uspešen, punce in fanta so dobili tisti zadnji pomemben trening pred tekmo. Šlo je za zadnje brušenje forme oziroma potrditev dela čez poletje, pa za nekaj zadnjih nastavitev materiala. Zdaj so vsi pripravljeni za to dirko. Težav z zdravjem in poškodbami ni, po tem kar sem videl na terenu smo konkurenčni ostalim ekipam. Vsi razen Andreje so pripravljeni na ta uvod v Soeldnu, so ga že doživeli. Na startu moramo pokazati samozavestne vožnje in potem rezultat ne bo izostal.

Sergej Poljšak
Bistveno za nas je bilo to, da smo imeli že septembra ogromno lepega vremena, trening je potekal več ali manj po načrtih. Tekmovalke poskušajo odstraniti stare probleme, vse napredujejo. Mislim, da so za prvo tekmo kar dobro pripravljene.

Klemen Bergant
Septembra in oktobra nismo imeli neke sreče, Žan se ni udeležil enega treninga v septembru, saj pogoji niso bili dobri. V začetku oktobra je bilo vreme takšno kot tukaj, ni bilo mogoče smučati. A zadnji teden smo imeli res dobre pogoje. Morda smo naredili najbolje od vseh, ker smo menjali terene, Soelden, Val Senales in potem spet Soelden. Na hang treningu v Soeldnu je bil boljši sneg, kot pa prvi dan. Ta trening je bil ključen, brez njega tudi tekmovalca nebi vedela kje sta. Smo bolj pomirjeni in pripravljeni na dirkanje.

Štefan Hadalin
Zdi se mi da sem v tej sezoni naredil velik korak pri pristopu do vsega, bolj umirjeno gledam na vse stvari. Po slabšem treningu se znam hitro poberem, saj vem oziroma razumem zakaj nastanejo težave. Verjamem, da sem naredil korak naprej, da sem dobro pripravljen in to želim prenesti v sezono.

Andreja Slokar
Na OI misli še ne uhajajo, so malo predaleč. To je moja prva sezona, ko bom oktobra začela s tekmo. To je svetovni pokal, kar je nekaj novega, novo pričakovanje. Sem trenirala in dala vse kar lahko. Poskušala sem izboljševati stvari, bomo videli, kako mi je uspelo.

Ana Bucik
Ta Soelden po eni strani pride zelo hitro po drugi strani pa je naše pripravljalno obdobje v primerjavi z drugimi športi zelo dolgo. Vedno se veselim, da lahko začnemo tekmovati. Zagotovo je še kakšna stvar, ki jo lahko popravim in izboljšam, a v zadnjem tednu smo trenirali zelo dobro, tudi prej so bili dobri pogoji. Skušali smo nadgraditi lansko smučanje, zdaj bomo videli kam spadamo.

Meta Hrovat
Celotno poletno obdobje je bilo zame z nekaj spremembami. Zadeve smo zastavili dobro, moram reči, da sem z delom poleti zelo zadovoljna, zdaj pa nas čaka to, za kar smo delali in čas je, da začnemo.


Žan Kranjec [foto: SZS]

Tina Robnik
Vzdušje je dobro. Zadnje treninge smo bili več skupaj, kar je bilo super zaradi primerjave. Počutim se dobro in se veselim tekem. Sem dobro pripravljena, seveda pa želim še kaj popraviti, a za to bo še čas. Upam, da uspeta dobri vožnji v Soeldnu.

Žan Kranjec
Od mene lahko pričakujete to kar vsako sezono, da na vsaki tekmi iz sebe iztisnem maksimalno dobre vožnje. Veseli me, da sem dobil nazaj zaupanje vase in v opremo in veselim se začetka sezone.

Leave a Comment