Senzacionalna zmaga Fischbacherjeve, tudi Mazejeva izvrstna

Po odpovedi včerajšnje tekme in superkombinacije, ki je bila prvotno načrtovana za nedeljo, so danes v Švici le uspeli izpeljati ženski smuk. Na zahtevni progi v Crans Montani je v duhu zmagoslavnih olimpijskih iger smučala Tina Maze. S tretjim mestom je napovedala, da velikega kristalnega globusa ne bo zlahka prepustila Marii Höfl-Riesch, ki je bila danes deveta.


Mazejeva je bila po prihodu v iztek proge navdušena [foto: GEPA]

Dolgo čakanje, tekmo so zaradi megle tudi danes prestavljali, ni zmedlo dvakratne olimpijske prvakinje iz Sočija. Kljub slabi vidljivosti se je Mazejeva dobro znašla na tehnično zahtevni progi. Zaostala je le za Avstrijko Anno Fenninger, ki je bila na pragu nove zmage v svetovnem pokalu, ko je v cilj s startno številko 29 prihitela Andrea Fischbacher. Za 28-letno Avstrijko je ena najslabših sezon, ostala je celo brez nastopa na olimpijadi, kljub temu da je bila branilka superveleslalomskega naslova. Na tekmah enostavno ni uspela prikazati hitrih voženj s treningov, zato so bile njenega današnjega uspeha vesele prav vse avstrijske smučarke. Fischbacherjeva sicer ni novinka na zmagovalnem odru, tokratna zmaga je njena tretja v svetovnem pokalu.


Najboljše tri na smuku v Crans Montani [foto: GEPA]

Točke sta osvojili tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Prva je bila 27., druga pa 29. “Preizkušnja je bila zelo težka, tako z vidika vidljivosti, kot z vidika podlage, saj so bile vožnje zelo nemirne. Točke so, vsekakor pa smo pričakovali kakšno mesto višje. Ilke žal ne bo na finalu smuka, saj se ji pozna odsotnost s tekem v Cortini zaradi poškodbe. Danes bi tako morala biti med deseterico, kar ji ni uspelo, bo pa zato nastopila na superveleslalomu. Vidimo, na čem moramo še delati v bodoče. Tiste, ki so bile danes maksimalno odločene in v teh razmerah sposobne odpeljati idealne linije so bile na vrhu. Uvrstitvi sta manj kot smo pričakovali, je pa to ena tekma in veliko izkušenj več,” je izkupiček svojih varovank pospremil z besedami glavni trener ženskih ekip Andrej Možina.

Smučarke se zdaj selijo na Švedsko, kjer jih konec tedna čakata dva veleslaloma in slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Crans Montana :. Smuk (ž)


Leave a Comment