Senzacionalna zmaga Sandra Vilette


Ciljna arena v Beaver Creeku [foto: FIS Alpin Ski World Cup Tour Facebook]

Danes se je severnoameriška turneja nadaljevala z drugim superveleslalomo letošnje sezone v Beaver Creeku. Potem ko se je že zdelo, da bo spet slavil Norvežan Aksel Lund Svindal, je s startno številko 30 presenetil Švicar Sandro Viletta, ki sploh še ni stal na stopničkah za zmagovalce niti ni nastopil na superveleslalomu na progi Ptic roparic. Drugi je bil tako Norvežan, tretji pa še en Švicar Beat Feuz.


Sandro Viletta [foto: GEPA]

V zgornjem delu današnje preizkušnje je snežilo, preko cele proge pa je bilo megleno. Kljub temu naj to ne bi preveč oviralo tekmovalcev. Supervelesalom na progi Ptic roparic velja za enega najzahtevnejših, saj je že od starta naprej teren izredno strm, vsaka napaka najmanjša napaka pa se hitro pozna na času. Postavitev norveškega trenerja je bila veliko bolj pisana na kožo veleslalomskim specalistom, kar se pozan tudi na končnih rezultatih.

Med 70 tekmovalci na startu je bilo tudi pet Slovencev. Do cilja je prismučal le Andrej Križaj, a bil prepočasen za tridesetrico. Ostali so odstopili in posledično spet ostali brez točk za svetovni pokal. Na tekmi je manjkal Andrej Jerman, ki je po včerajšnjem neugodnem padcu že odpotoval v domovino. Jutri bo še veleslalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment