Šesto mesto Maje Vtič v Hinzenbachu

Svetovni pokal skakalk se je nadaljeval v avstrijskem Hinzenbachu, kjer je do zmage prišla Daniela Iraschko-Stolz (93,0 m; 91,5 m). Avstrijka je pred svojimi gledalci vodila že po prvi seriji, v drugo pa je bila rutinirano obranila prednost. Do drugega mesta je prišla Nemka Carina Vogt (89,0; 88,0), tretja pa je bila lanska zmagovalka svetovnega pokala Japonka Sara Takanashi (88,0; 89,0).


Maja Vtič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovensko ekipo je tokrat najbolje zastopala Maja Vtič (87,5; 87,0), ki je z dvema dobrima nastopoma osmo tekmo sezone končala na šestem mestu. S tem je izenačila letošnji najboljši rezultat. ″Z današnjo tekmo sem zadovoljna, tudi zaradi tega, ker sem skoke tukaj izboljševala. Glede na prikazane skoke na treningu, ne bi pričakovala, da bom uvrščena pri vrhu. Zaradi tega sem še bolj zadovoljna. Naredila sem dva enakovredna skoka,″ je po tekmi menila Vtičeva ter se spomnila tudi lanskoletne uvrstitve na stopničke: ″Takšna popotnica je prej motivacija kot pritisk, saj veš, da si na skakalnici že dobro nastopil. Vendar to ne pomeni veliko, vsako leto je drugače. Potrebno je dobro skočiti, če tega ne storiš, ti tudi najljubša skakalnica ne pomaga. Je pa to vsekakor neka spodbuda.

Špela Rogelj je vse možnosti za vrhunski rezultat zapravila v prvi seriji, saj je pristala pri 79,0 m. Tudi njenih izjemnih 94,0 m (najdaljši skok finala) v drugo ni zadostoval za kaj več kot 14. mesto. Urša Bogataj (84,0; 84,0) je bila 18., Eva Logar (77,5; 88,0) pa 24.

Žal je tokrat brez točk ostala Katja Požun, ki je zaradi neugodni vetrovnih razmer enkrat morala zapustiti zaletno mesto. Njenih 79,0 je bilo dovolj za 34. mesto, za finalno serijo pa je zaostala za eno točko.

Danes pa se lahko izgovarjamo na razmere, saj smo v prvi seriji imeli dve naši tekmovalki najslabše razmere – Špela in Eva, ki pa je imela daleč najslabše razmere med vsemi. Maja je naredila odličen rezultat, za tretjim mestom je zaostala le za sedem desetink točke. Zadovoljni smo, a niti slučajno nismo veseli, saj vem, da je Maja sposobna priti na stopničke. Danes je bila zrela, skoki so bili dobri. Enostavno se nam ni poklopilo, zmanjkal je kanček. Bila je mešana tekma, nekaj tekmovalk je dobilo slabe pogoje, pri nas dve in pol, saj zraven štejem tudi Katjo. Jutri gremo naprej. V garderobo sem prišel in le dejal: ‘To smo dobili, gremo v drugo serijo’. Nato so bile dobre. Eva je nastopila odlično, Špela z najdaljšim skokom, Maja dobro tudi Urša solidno, a ni bilo presežka. Prišla je med dvajsetimi. Sploh me ne skrbi,″ je dejal glavni trener Sten Baloh.

V nedeljo bo na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach
Izjava: Maja Vtič (.mp3)
Izjava: Sten Baloh (.mp3)


Leave a Comment