SGP Hakuba: Jurij Tepeš tik pod stopničkami


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Velika poletna nagrada se nadaljuje na daljnem vzhodu. Na Japonskem so v Hakubi danes skakali na prvi posamični tekmi. Zmago je tokrat ob odsotnosti številnih najboljših skakalcev, med njimi tudi vodilnega v skupnem seštevku Avstrijca Thomasa Morgenstarna, slavil Norvežan Tom Hilde, ki se je izkazal že na včerajšnjih treningih. Na drugem mestu je pristal Poljak Piotr Zyla, kot tretji pa je preizkušnjo končal domačin Taku Takeuchi.

Od naših se je odlično odrezal Jurij Tepeš, ki je bil po prvem skoku na drugem mestu, v drugo pa je skočil malce slabše in tako pristal na končnem petem mestu. Jure Šinkovec je zasedel 13., Dejan Judež 17., Mitja Mežnar 22. in Tomaž Naglič 29. mesto. Matjaž Pungertar je med vsega 40 skakalci zasedel skromno 35. mesto.

Kljub odsotnosti Avstrije na tem tekmovanju, vodilni v skupnem seštevku velike nagrade ostaja Thomas Morgenstern (580 točk), ki vodi pred Poljakom Kamil Stochom (389 točk) in Tomom Hildom (303 točke). Robert Kranjec, ki na daljni vzhod ni odpotoval, je z 207 točkami na skupno 7. mestu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hakuba :. Uradni rezultati


Leave a Comment