SGP: Kamil Stoch iz drugega planeta, Damjan do točk


Gregor Schlierenzauer, Kamil Stoch, Roman Koudelka [foto: Ania Trybus]

V nemškem skakalnem centru Klingenthalu se je odvila finalna tekma letošnje poletne velike nagrade, ki jo je suvereno dobil Poljak Kamil Stoch pred Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem in Čehom Romanom Koudelko. Izjemni Stoch je v prvi seriji pristal pri kar 140,5 m, kar je le tri metre manj od rekorda skakalnice. 24-letni Poljak si je tako že po polovici nastopa praktično zagotovil zmago, katero je v finalu le še potrdil. Znova mu ni bil nihče kos. Tako je prišel do druge zmage na tem prizorišču, nepremagljiv je bil že pred letom dni.

Pred številnimi gladalci, ki so se zbrali ob skakalnici, je do točk izmed slovenskih orlov prišel le Jernej Damjan. Član SSK Costella Ilirija je po prvem skoku zasedel 15. mesto, v finalu pa uprizoril nekoliko slabši skok, kar ga je popeljalo na končno 22. mesto. Žal so brez finala ostali Peter Prevc (34. mesto), Dejan Judež (36.), Jurij Tepeš (42.), Robert Hrgota (44.) in Robert Kranjec (49.).


Skakalnica v Klingenthalu [foto: Ania Trybus]

Skupni zmagovalec letošnje poletne velike nagrade je postal Thomas Morgenstern, ki danes ni nastopil. Avstrijec se je udeležil sedmih tekem, na katerih je slavil kar petkrat. Skupno je zbral 620 točk. Drugo mesto je pripadlo današnjemu zmagovalcu (505), tretji pa je Norvežan Tom Hilde. Najvišje uvrščeni Slovenec je Kranjec (206) na 11. mestu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Klingenthal :. Uradni rezultati


Lestvice: Poletna velika nagrada, posamično


Leave a Comment